Menu

Onderdeel van Pixfactory

11 kleine karaktertjes

Het is hoogseizoen voor de macrofielen onder ons. Op de diverse fotoforums vliegen de plaatjes van de meest prachtige libellen, vlinders en bloemen je dan ook om de oren. Ik doe daar graag aan mee, maar zit ook net zo lief met mijn neus en lens in de struiken op zoek naar een leuk torretje, mier of vliegje. Met mooi licht en een fijne compositie, maak je zelfs van een strontvlieg nog een prachtig fotomodel!
Einzelganger
Einzelganger Fotograaf: Noortje Russel

Volgens vrienden ben ik inmiddels een heuse insectenfluisteraar geworden. Als ik een poosje bij zo’n mini-wezentje zit, wordt het ook echt een karaktertje voor me. Vaak maak ik een hele serie en ontstaat er vanzelf een verhaal, dat soms ook deels wordt verteld door het beestje zelf. Echt waar! Mijn hond Diaz is mijn stille getuige.

Probeer het ook maar eens: niet even snel een plaatje willen schieten, maar er echt goed voor gaan zitten, uitgebreid de tijd nemen en je inleven in de wereld van je minimodel. En dan maar hopen dat ie niet direct wegvliegt…

Hier elf kleine karaktertjes die ik op de foto mocht zetten.

1. De Optimist

Meneer Citroen gaat fluitend door het leven en wil het liefst zo vaak mogelijk heel ontspannen -pompiedom- lekker een blokje om. Hij vindt alles leuk en geweldig, kan met iedereen overweg en hij ziet tegenslag juist als een uitdaging. Wanneer zijn vrouw wel eens een bokkenpruik op heeft en zuur doet, weet hij haar altijd te paaien: ‘Kom lief suikerdiefje van me, ga je mee…?’ en dan gaan ze -pompiedom- gezellig samen een blokje om.

Optimist
Optimist Fotograaf: Noortje Russel

2. De Actieveling

Rinus is echt zo’n druk-druk-druk-mannetje dat altijd maar bezig is, het liefst met drie dingen tegelijk. Zonder problemen combineert hij werk, gezin en vrienden. En dan ziet hij ook nog kans om in shape te blijven door regelmatig te sporten. Reuze irritant. (#jaloers)

Actieveling
Actieveling Fotograaf: Noortje Russel

3. De Doorzetter

Evert is een jongen die nooit opgeeft. Het werk in de mestindustrie is zwaar en moeilijk, maar hij gaat onvermoeibaar door totdat de klus is geklaard. Deze harde werker laat bovendien letterlijk zien hoe je met vallen en opstaan vooruit komt. Gaat door tot het gaatje…

Doorzetter
Doorzetter Fotograaf: Noortje Russel

4. De Waaghals

Een heuse thrill-seeker deze waaghalsmier. Zoekt steeds naar nieuwe uitdagingen om de adrenaline door zijn lijf te laten stromen. De spectaculaire actie met één poot overleefde hij maar net. De ultieme uitdaging die hij ooit hoopt aan te kunnen gaan, is een miereneter in zijn billen bijten.

Waaghals
Waaghals Fotograaf: Noortje Russel

5. De Krachtpatser

We hebben hier met een heuse Jerommeke van doen. Niet de allerslimste, maar sterk als een beer, vol goede bedoelingen en hij gaat door het vuur voor zijn geliefde. Echt een topgozer dus. De krachtpatser zelf: ‘Uhh… bedankt, maar ik hou er niet van hoog van de toren te springen. Als me meissie maar gelukkig is en ik lekker naar de sportschool ken.’

Krachtpatser
Krachtpatser Fotograaf: Noortje Russel

6. De Romanticus

Romantische Jaap wil zijn geliefden graag in de watten leggen. Zorgt op een date voor een rustige omgeving met een fijne ambiance, met maanlicht en zachte nachtmuziek. Naarstig op zoek naar vaste verkering…

Romanticus
Romanticus Fotograaf: Noortje Russel

7. The Shy Guy

Dit ventje is zo verlegen als wat. Groen als gras in de liefde, kleurt bij het minste of geringste tomatenrood en is als de dood een blauwtje te lopen. Ach gossie… hij weet niet half hoe charmant hij is!

Shy Guy
Shy Guy Fotograaf: Noortje Russel

8. De IJdeltuit

Als je haar maar goed zit. Deze ijdeltuit is iedere morgen wel een uur bezig met zijn toilet, waarvan drie kwartier met zijn haren. Schoongewassen en zorgvuldig geföhnd en gecoiffeerd met gel factor 100 ziet hij er iedere dag weer uit om door een ringetje te halen.

Ijdeltuit
Ijdeltuit Fotograaf: Noortje Russel

9. De Don Juan

Notoire vrouwenversierder die altijd op vrijersvoeten is. De vrouwen vallen bij/in de bosjes voor hem, maar deze gladde lover is onverzadigbaar. Wel zorgt hij er voor dat zijn veroveringen zich speciaal voelen en hij haalt ze altijd weer netjes uit de bosjes na afloop.

Don Juan
Don Juan Fotograaf: Noortje Russel

10. De Einzelgänger

Mooie S. is opgegroeid in een grote familie vol levendigheid en drukte en ook nu ziet hij zijn familie nog regelmatig. Zijn dertig zussen weten dan allemaal te vertellen wat het best voor hem is; meer onder de vliegen komen, actiever zijn, een meisje zoeken… Maar het liefst is deze jongen alleen in het veld en doet lekker waar hij zelf zin in heeft. Stronteigenwijs…

Einzelgänger
Einzelgänger Fotograaf: Noortje Russel

11. Het Feestbeest

Werken doe je om geld te verdienen, daarna begint het echte leven pas,’ aldus Ferrie het Feestbeest. Hij loopt iedere party af, danst het hele weekend door in clubs en in de zomer vind je hem op menig muziekfestival: ‘YeeHaa, life’s a party!’

Feestbeest
Feestbeest Fotograaf: Noortje Russel

 

Wil je verder lezen over macrofotografie?
Hier zetten we alles over macrofotografie voor je op een rij.

42 reacties

 1. Hartstikke leuk geschreven en zo herkenbaar eigenlijk ook als je een beetje dol bent op insecten. Dank je wel voor deze proza en prachtige foto’s.

 2. Wat een ontzettend leuk artikel, leuk hoe je deze diertjes met hun karaktertjes beschrijft, een dikke 10 😉
  De foto’s zijn prachtig, wat een wereldjes en sfeer
  Ik heb genoten!
  Groetjes Henk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

42 reacties

 1. Hartstikke leuk geschreven en zo herkenbaar eigenlijk ook als je een beetje dol bent op insecten. Dank je wel voor deze proza en prachtige foto’s.

 2. Wat een ontzettend leuk artikel, leuk hoe je deze diertjes met hun karaktertjes beschrijft, een dikke 10 😉
  De foto’s zijn prachtig, wat een wereldjes en sfeer
  Ik heb genoten!
  Groetjes Henk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: