Menu

Onderdeel van Pixfactory

3 nieuwe onderwerpen om komende week eens te fotograferen

De ‘Hollandse zomer’ kabbelt rustig verder en tegelijk dienen zich weer nieuwe fotomodellen aan voor de natuurfotograaf. Tijd om eens een onderwerp aan te pakken waar je wellicht nog minder ervaring mee hebt. Hierbij onze 3 tips voor de komende week:

wolken
Voor wolkenfoto’s in een open landschap is een groothoeklens vaak een goede keuze. Fotograaf: Jaap Schelvis

Hoewel de gemiddelde terrasbezoeker er wellicht anders over denkt zijn wolken een zegen voor de natuurfotograaf. Zelfs een enkel wolkje in een verder strakblauwe lucht kan een landschapsfoto enorm verbeteren. Verder profiteren macrofotografen van het zachtere, gedempte licht wanneer er een wolk voor de zon schuift en die vlinder of libel eindelijk even rustig gaat zitten. Dat wolken zelf ook prachtige onderwerpen om te fotograferen zijn lees je in dit artikel met fototips van Karin Broekhuijsen.

De nazomer is ook de tijd dat we weer wat vaker mist of nevel kunnen verwachten. Prachtige omstandigheden om jeneverbessen te fotograferen zoals Ron Poot uitlegt in zijn bijdrage over de Twentse wakels.

Jeneverbes
In het Nationaal Park Dwingelderveld zijn op diverse plaatsen nog fraaie Jeneverbesstruwelen te vinden. Fotograaf: Jaap Schelvis

In de zomer zijn adders vrijwel onvindbaar omdat het dan warm genoeg is en ze minder behoefte hebben aan een zonnebad. Zwangere vrouwtjes gaan in de nazomer juist weer wel liggen te zonnen en zijn indrukwekkende fotomodellen. Hoe je adders mooi en verantwoord kunt fotograferen lees je in dit artikel van Paul van Hoof.

adder
Adder in het gras. Fotograaf: Jaap Schelvis

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u