Menu

Onderdeel van Pixfactory

3 nieuwe soorten om komende week eens te fotograferen

Nu de echte zomertijd weer is aangebroken staan de fotomodellen voor de natuurfotograaf in de rij. Stap eens uit je comfort zone en waag een poging om een leuke nieuwe soort te fotograferen. Hierbij onze 3 tips voor de komende week:

De deels gele kale lengtestreep over het gezicht is kenmerkend voor de soort.
De deels gele kale lengtestreep over het gezicht is kenmerkend voor de pendelzweefvlieg. Fotograaf: Mark van Veen

Zweefvliegen zijn er in soorten en maten, en het voordeel is dat ze er meestal in flinke aantallen zijn. Schermbloemen zijn een prima plaats om ze te vinden, maar ook de bekende Buddleja vlinderstruik heeft een grote aantrekkingskracht. De citroenpendelvlieg is een vrij grote, algemene, maar zeker fotogenieke soort. In dit artikel van zweefvliegenexpert Mark van Veen lees je meer over het leven van deze vlieg inclusief tips en tricks hoe ze te fotograferen.

Vind je bewegende macro-onderwerpen (nog) wat lastig of heb je gewoon liever een bloem als fotomodel ga dan eens op zoek naar de watergentiaan. Ron Poot geeft je een heleboel fototips in zijn artikel over deze fraaie zomerbloeier.

Detailopname van twee watergentiaanbloemen, van bovenaf.

Wanneer je toch in de buurt van water bent kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar de boomkikker. Samen met de blauwkleurende heikikker waarschijnlijk het populairste kikkertje onder natuurfotografen. Dat je heel voorzichtig moet zijn met deze bedreigde rode-lijst soort lees je in deze bijdrage van Roeselien Raimond samen met tips hoe je de soort zo mooi mogelijk, maar wel verantwoord kunt vereeuwigen.

Volwassen boomkikker zonnend op een rietstengel.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u