Menu

Onderdeel van Pixfactory

3 nieuwe soorten om komende week eens te fotograferen

Mannetje Zandhagedis tijdens de paartijd half verscholen tussen het gras. Fotograaf: Jaap Schelvis

Nu in het voorjaar is de paartijd van de zandhagedis en dit is dan ook de tijd van het jaar dat de mannetjes het mooist groen gekleurd zijn. Lees hier meer over de levenswijze, waar je ze kunt vinden en tips om ze te fotograferen.

Heb je geen zin in de droge heide ga dan eens op zoek naar waterranonkels in een slootje of een poeltje. Begin mei bloeien deze ‘boterbloempjes van het water’ massaal. Lees in dit artikel alle tips en tricks hoe je dit plantje het mooist fotografeert.

waterranonkel
Bloemen van Fijne waterranonkel, spiegelend in het water. Fotograaf: Ron Poot

En natuurlijk hopen we allemaal dat het dit weekend eindelijk weer eens wat warmer wordt en er wat vlindertjes zullen rondvliegen. Let ook eens op de algemene koolwitjes, daar vliegen in Nederland drie verschillende soorten van. Dit artikel legt uit hoe je de verschillende soorten met wat oefening uit elkaar kunt houden. Wil je wat meer van je foto maken dan onderstaande registratie lees dan hier extra informatie en tips over het fotograferen van deze leuke soort.

Klein Geaderd Witje
Het klein geaderd witje is een heel algemeen vlindertje, maar de moeite van het fotograferen zeker waard. Fotograaf: Jaap Schelvis

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u