HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Agendatip: Veluwse Fotodag

Hoge Veluwe.
Hoge Veluwe. Fotograaf: Bob Luijks

Komende periode staan er volop leuke activiteiten voor de natuurfotograaf in de agenda: Veluwse Fotodagen en het Roots Natuur-Event. Wat later volgen dan ook nog Nature Talks Photo Festival en het Lowland Photo Festival.

De Veluwse Fotodagen (of bij deze editie beter: Veluwse Fotodag) wordt op 4 september georganiseerd in het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park de Hoge Veluwe. In en rond het Bezoekerscentrum zijn de hele dag activiteiten rond natuur, film en fotografie. Op het plein is een markt waar de grootste fotomerken vertegenwoordigd zijn. De nieuwste fotoproducten zijn hier live aanwezig om te zien, voelen en te proberen. In de filmzaal van het Bezoekerscentrum en in het Parkrestaurant worden doorlopend presentaties gegeven door fotografen die hun naam hebben gevestigd, maar ook nieuw talent toont hier zijn bijzondere beelden. Tijdens de Veluwse Fotodag worden verschillende excursies aangeboden. Zo kunnen bezoekers onder leiding van ervaren Hoge Veluwe kenners van dichtbij wild zien vanuit een besloten wildkansel. Onder leiding van gemotiveerde workshopleiders zoals Bob Luijks en Johan van de Watering kunnen fotografen het veld in om zich te verdiepen in allerlei vormen van de fotografie zoals landschap en macro. Een kleine groep fotografen gaat met Jan Vermeer naar een afgesloten terrein waar een riante fotohut staat opgesteld. Het is het begin van de edelherten bronsttijd, de kans om hier wild te zien én te fotograferen is bijzonder groot. Klik hier voor het aanmelden bij de workshops. Voor de presentaties in de zalen kan je je niet aanmelden, daarvoor geldt vol is vol.

Het bezoek aan de Veluwse Fotodag is gratis. Wel dient een entreeticket voor het Nationale Park De Hoge Veluwe gekocht te worden.

 

Deel dit artikel


2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. “…Onder leiding van gemotiveerde workshopleiders …” dankjewel Bob
    🙂

  2. “…door fotografen die hun naam hebben gevestigd…” dankjewel Bob 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *