HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Anemoondag

Volgende week zaterdag 19 maart 2016 vindt in Tiel de landelijke ANEMOON-dag plaats. Natuurfotografie is een belangrijk onderdeel van het bomvolle programma.

Anemoondag
Collage van vrijstaande beelden gemaakt in en rond de Oosterschelde. Fotograaf: Nico van Kappel

Lezingen en workshops

In maar liefst vier verschillende ruimtes vinden parallel de hele dag activiteiten plaats. Wie ook maar enig interesse heeft in onderwaterbiologie zal al snel moeite hebben om een keuze te maken uit de vele interessante lezingen. Ook is er ruim aandacht voor onderwaterfotografie zoals in de lezing van Ron Offermans ‘Duiken in het Noordzeekanaaal’.

Het harnasmannetje is niet een alledaags fotomodel, maar daardoor juist interessant voor boven-waterfotografen om eens mee kennis te maken.
Het harnasmannetje is niet een alledaags fotomodel, maar daardoor juist interessant voor boven-waterfotografen om eens mee kennis te maken. Fotograaf: Ron Offermans

Het fotograferen staat ook centraal in een aantal workshops zoals die van Freddy van Nieulande over schelpenfotografie en Mick Otten legt uit hoe je prachtige foto’s kunt maken van kleine organismen op een zwarte achtergrond. Nico van Kappel pakt het juist precies andersom aan en geeft tips en tricks over het vrijstaand fotograferen tegen een witte achtergrond. Willem Timmerman tot slot laat zien hoe je door een simpele opstelling te knutselen je smartphone kunt omtoveren tot een microscoop.

Blauwtipje op een zwarte ondergrond.
Blauwtipje op een zwarte ondergrond. Fotograaf: Mick Otten

Gratis, maar wel even aanmelden

De hele dag is gratis mee te beleven, maar omdat er een beperkt aantal plaatsen is moet je je wel even van tevoren aanmelden en dat kan hier of door een mailtje naar anemoon@cistron.nl.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *