Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuur nieuws van maart

Iedere maand is er wel wat nieuws te melden op het gebied van fotografieapparatuur en aanverwante zaken. Op Natuurfotografie.nl komen de opvallendste zaken maandelijks voorbij. In het nieuws van maart worden de Leica Q2, enkele handige accessoires en een slim softwarepakket uitgelicht.
Ook filterfabrikant Lee zit niet stil en ontwikkelt door. Fotograaf: LEE filters

LEE Filters

Onder de naam LEE100 (http://www.lee100holder.com) brengt LEE Filters een verbeterde versie van zijn filterhouder voor rechthoekige filters. Net als zijn voorganger gebruikt de LEE100 filterhouder een veerontgrendeling. Deze heeft nu drie verschillende instellingen: neutraal, half vergrendeld en volledig vergrendeld. Met de neutrale instelling kan de filterhouder vrij draaien en zal hij loskomen als de filterhouder geraakt wordt, zodat de camera en de lens niet beschadigd worden. De halve vergrendeling zorgt ervoor dat de filterhouder op de adapterring blijft zitten, maar laat de ring eenvoudig kan ronddraaien. De volledige vergrendelingsinstelling vergrendelt de ring zodat de filterhouder niet kan roteren en ook niet van de adapterring kan worden verwijderd. Nieuw op de LEE100 filterhouder zijn filtergeleidingsblokken die leverbaar zijn in configuraties met één, twee en drie slots. In tegenstelling tot vorige versies van LEE’s filterhouders waarvoor een schroevendraaier nodig is, heeft de LEE100 geleidingen die snel kunnen worden vervangen.

LEICA Camera

Leica Q2, een nieuwe premium compact. Fotograaf: Leica

Leica stelde zijn Q2 (http://en.leica-camera.com/Photography/Leica-Q/Leica-Q2) voor, een nieuwe premium compactcamera met een grote beeldsensor en lichtsterk objectief. De Q2 bevat een 47,3 megapixel sensor in full-frameformaat met een maximale gevoeligheid van ISO 50.000. Het objectief is een Leica Summilux 28mm f/1,7 ASPH. groothoek. De Leica Q2 heeft een beschermende afdichting tegen stof en vocht en is daarmee klaar voor uitdagende weersomstandigheden. De camera kreeg een nieuw ontwikkelde, hoge resolutie OLED-zoeker met een resolutie van 3,68 megapixels. Een OLED-zoeker heeft een verbeterde kleurdiepte en een hoger contrast dan een LCD-zoeker. De Leica Q2 heeft een consumentenadviesverkoopprijs van € 4.870,00.

MANFROTTO Trolley

Waarom je tas met apparatuur tillen als het ook kan rollen? Fotograaf: Manfrotto

Manfrotto voegt vier nieuwe handbagagetassen toe aan de Pro Light Reloader-collectie https://www.manfrotto.be/collections/bags/pro-light-reloader: de Pro Light Reloader Air-55, Air-50, Pro Light Reloader Switch-55 en Pro Light Reloader Spin-55. De Air-55 en Air-50 zijn eenvoudige trolleykoffers. De Pro Light Reloader Air-55 is geschikt voor maximaal twee professionele camera’s, vijf lenzen en een 17-inch laptop. De Pro Light Reloader Air-50 is identiek aan de Air-55, maar iets kleiner, met ruimte voor twee camera’s, vier lenzen en een 15-inch laptop bevatten.

De Pro Light Reloader Switch-55 is vergelijkbaar met de Air-55, maar kan in een rugzak worden veranderd door de schouderbanden uit de voorzak te halen. Pro Light Reloader Spin-55 beschikt over vier wielen in plaats van twee wielen, waardoor hij vrij kan ronddraaien als hij op de grond staat en is geschikt voor twee professionele camera’s, vijf lenzen en een 15-inch laptop.

SKYLUM – AIRMAGIC Software

Een foto zoals die normaal met je drone gemaakt zou worden. Fotograaf: Trey Ratcliff

 

Dronefoto ontwikkeld met de artificial intelligence van nieuwe Air Magic software. Fotograaf: Trey Ratcliff

Drone-opnames van fotograaf Trey Ratcliff, bewerkt met AirMagic.

Softwaremaker Skylum introduceert AirMagic (https://skylum.com/nl/airmagic), een softwarepakket voor drone- en luchtfotografen. Foto’s die met een dronecamera gemaakt worden, hebben soms last van een laag of extreem contrast, onscherpte, onderverzadiging en chromatische aberratie. AirMagic detecteert eerst welke camera gebruikt en past dan automatisch lenscorrecties en andere cameraspecifieke optimalisaties toe. Het programma gebruikt artificiële intelligentie om elke foto aan te passen. De software ondersteunt alle populaire afbeeldingsformaten, inclusief RAW bestanden en kan ook worden gebruikt als een plug-in in Photoshop en Lightroom. AirMagic kost 39 euro.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: