Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuur nieuws van mei

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl apparatuur nieuws gepubliceerd. In het nieuws van mei worden nieuwe objectieven van Tokina en Tamron, de Panasonic GX880 en een actiecamera van DJI toegelicht.
Neem je nieuwste blog, voor de verandering, eens onderwater op. Fotograaf: DJI

Tokina FíRIN 100mm f/2.8 voor Sony

De nieuwe Tokina 100mm macro voor Sony systeemcamera’s. Fotograaf: Tokina

 

Tokina plaatste informatieve aanduidingen op het uitschuivende deel van de nieuwe macrolens. Fotograaf: Tokina

Met de FíRIN 100 mm F2.8 FE Macro krijgen gebruikers van Sony systeemcamera’s er een macrolens bij. Het objectief kan een opname maken op ware grootte (afbeeldingsmaatstaf 1:1) op een afstand van 30 cm gerekend vanaf het sensorvlak. Dat laat een comfortabele werkafstand van 11,5 cm tussen het onderwerp en het voorste lenselement. Het maximaal diafragma van f/2.8 laat de autofocus ook in minder gunstige lichtomstandigheden werken. Het optisch ontwerp zorgt ervoor dat de scherpte in het beeldmidden en in de hoeken identiek blijft. De richtprijs van FíRIN 100mm Macro is 649,- euro.

 

Tamron 35-150 mm

Een interessante nieuwe lens van Tamron die geschikt is voor een populair bereik. Fotograaf: Tamron

Vier objectieven in één: zo omschrijft Tamron zijn nieuwste zoomlens voor full-framecamera’s. De Tamron 35-150mm F/2.8- 4 Di VC OSD (Model A043) heeft namelijk een ongewoon zoombereik dat vier objectieven met vast brandpunt (35, 50, 85 en 135mm) kan vervangen, zij het dan met een kleiner maximaal diafragma. Het is opgebouwd uit 19 lenselementen in 14 groepen, waaronder drie LD (Low Dispersion) glaselementen en drie hybride asferische lenzen om optische aberraties te corrigeren. Een OSD-motor (Optimized Silent Drive) motor moet zorgen voor een snelle en stille autofocus en het objectief heeft een dichtste scherpstelafstand van slechts 45 cm over het hele zoombereik. Dankzij een stof- en spatwaterdichte afwerking en een vuilafstotende fluorcoating op het voorste lenselement is het ook in uitdagende omstandigheden bruikbaar. Het model met Nikon F lensvatting kwam op 23 mei in de handel, voor de Canon EF versie is het wachten tot 20 juni; de richtprijs bedraagt ca. 1.150,- euro.

 

Panasonic Lumix GX880

Dit is wel een heel compacte camera van Panasonic. Maar aan opties ontbreekt het niet. Fotograaf: Panasonic

Hoe klein een systeemcamera kan zijn, toont Panasonic met de LUMIX GX880. Deze camera meet 10,6 x 6,4 x 3,3 cm en weegt slechts 337 gram (microSD-kaart, batterij, H-FS12032 lens inbegrepen). Het scherm aan de achterzijde kan volledig opklappen, zodat de camera geschikt is voor selfies en om vlogs te filmen. Gezichtsherkenning zorgt er voor dat de camera scherpgesteld blijft op de persoon in beeld. De LUMIX GX880 bevat een 16 megapixel Digital Live MOS-sensor zonder low-pass filter en filmt in 4K resolutie (3840 x 2160) met 30p/25p/24p. De vertrouwde Panasonic 4K-technologie zoals 4K Photo, Post Focus, Focus Stacking en Light Composition is uiteraard van de partij. De GX880 heeft een adviesverkoopprijs van 449,- euro.

 

DJI Osmo Action

Kan DJI, met de Osmo, de concurrentie aan met Gopro? Fotograaf: DJI

Toch wel verrassend nieuws: dronemaker DJI gaat de concurrentie aan met GoPro. De Osmo Action is een robuuste actiecamera die zonder extra behuizing waterdicht is tot een diepte van 11 meter. Hij bevat een sensor met een resolutie van 12 megapixel en kan filmen in 4K/60fps resolutie. RockSteady, een technologie voor elektronische beeldstabilisatie, zorgt daarbij voor een stabiel beeld zonder schokken. De Osmo Action heeft een scherm aan de achterzijde én aan de voorzijde, wat het makkelijker maakt om jezelf te filmen. De Osmo Action heeft een adviesverkoopprijs van 379,- euro.

Van drones naar action cams. Fabrikant DJI betreedt een nieuwe arena. Fotograaf: DJI

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: