Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuurnieuws januari

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van januari bekijken we een camera van Leica, en objectieven van Nikon en TT Artisan.
apparatuurnieuws januari
Opname met de Leica M11. Fotograaf: LEICA

Leica

De M11 is de nieuwste meetzoekercamera van Leica. Hij heeft het klassieke design van een Leica, maar kreeg een gloednieuwe BSI CMOS-sensor van 60 megapixel. De sensor heeft een basis-ISO van 64 en een bereik tot ISO 50.000. Een nieuw touchscreen met een hogere resolutie maakt de camera vlotter bedienbaar. Naast de camera heeft Leica ook twee accessoires aangekondigd: een nieuwe Visoflex 2 elektronische zoeker met een display dat 90 graden kan worden gekanteld, en een nieuwe handgreep die kan worden gebruikt als statiefbevestiging met Arca-Swiss-koppeling. De adviesverkoopprijs bedraagt € 8.350,00 inclusief btw.

De M11 is de nieuwste meetzoekercamera van Leica.
De M11 is de nieuwste meetzoekercamera van Leica. Fotograaf: LEICA

Nikon

Nikon heeft de Nikkor Z 400mm F2.8 TC VR S nu officieel voorgesteld. Het opmerkelijke aan deze supertelelens voor Nikons Z systeemcamera’s is de ingebouwde x1.4 teleconverter. Door een hendel te verdraaien maak je van het objectief zo het equivalent van een 560mm F4. In vergelijking met de oudere AF-S 400mm is het objectief 20% lichter. De ingebouwde beeldstabilisatie biedt een winst van 5,5 stops. Het is ook voorzien van de nieuwe ‘Meso Amorphous Coat’ die overstraling en spookbeelden tegengaat. Het Silky Swift VCM-autofocussysteem moet zorgen voor een uiterst snelle scherpstelling met nauwkeurige onderwerpregistratie en tracking. De prijs van al dat moois is wel slikken: € 14.999,00.

de Nikkor Z 400mm F2.8 TC VR S
De Nikkor Z 400mm F2.8 TC VR S supertelelens. Fotograaf: Nikon

TT Artisan

De 90mm F1.25f van TT Artisan heeft een brandpuntsafstand die geschikt is voor close-ups en details, bij een kortste scherpstelafstand van 1 meter. Het grote maximaal diafragma van f/1.25 biedt een kleine en zorgt voor een mooie achtergrondonscherpte. Het objectief is leverbaar met Sony E, Nikon Z, Canon RF, Leica L, Fujifilm G en Hasselblad X lensvatting en heeft een adviesverkoopprijs van € 675,00.

De 90mm F1.25f van TT Artisan.
De 90mm F1.25f van TT Artisan. Fotograaf: Artisan

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: