Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuurnieuws juli en augustus

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van juli en augustus bekijken we camera's en objectieven van Nikon, Sony, SIGMA en Laowa.
Een opname met LAOWA 14mm.
Een opname met LAOWA 14mm. f/4 Zero-D ultragroothoekobjectief. Fotograaf: John Hanson

Nikon

De Z fc is een systeemcamera met een design dat doet denken aan de klassieke Nikon-camera’s uit de jaren 80. Hij bevat een 20 megapixelsensor in APS-C formaat en filmt in 4K-resolutie. Net als oude ‘analoge’ camera’s bevat de Z fc instelschijven waarmee je de sluitertijd, de belichtingscorrectie en ISO-gevoeligheid regelt. De autofocus herkent ogen van mensen en dieren en stelt daarop scherp. Het scherm aan de achterzijde kan uitklappen en ronddraaien. Er komen ook twee bijhorende objectieven met retro-look: de Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition en de Nikkor Z 28mm f/2.8 SE. De Z fc kost 999 euro.

Nikon Z fc systeemcamera.

Sony

Net als de Sony ZV-1 is de Sony ZV-E10 gemaakt voor vloggers en Youtubers. Hij biedt handige functies zoals automatische belichting met gezichtsherkenning en een vloeiende focusovergang tussen je gezicht en een object dat je voor de lens houdt. Het grote verschil met de ZV-E10 is de grote 24,2-megapixel APS-C Exmor CMOS-sensor en het gebruik van de Sony E lensvatting, waardoor je het hele gamma Sony E objectieven kunt gebruiken. De ZV-E10 kost 750 euro.

Sony ZV-E10 vlogcamera.

SIGMA

Het SIGMA150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports ultratelezoomobjectief heeft een zoombereik dat geknipt is voor natuurfotografie. Het is het eerste ‘Sports’ objectief van Sigma voor spiegelloze systeemcamera’s, en is beschikbaar met Sony E en L Mount lensvatting. De ‘Sports’ serie bestaat uit weerbestendige objectieven met snelle autofocus. Volgens Sigma zorgt de focusmotor voor een uitstekende volgfunctie voor bewegende objecten. Zoomen kan op twee manieren: via de zoomring of door het objectief in- of uit te schuiven (push-pull zoom). De versie met L Mount is compatibel met de Sigma teleconverters TC-1411 en TC-2011, voor een maximaal bereik tot 840 of 1.200 mm. De verkoopprijs bedraagt 1.399 euro.

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports.

Laowa

De 14mm f/4 Zero-D DSLR is een ultragroothoekobjectief voor full-frame spiegelreflexcamera’s van Nikon of Canon. De Zero-D staat voor ‘Zero Distortion’, wat verwijst naar de afwezigheid van optische vertekening. Rechte lijnen blijven gewoon recht in plaats van afgebogen te worden. Het objectief biedt alleen manuele focus, bij een minimale scherpstelafstand van slechts 14,5 cm. Het is te combineren met 67mm schroeffilters. De 14mm f/4 Zero-D DSLR kost 599 euro.

Laowa 4mm f/4 Zero-D DSLR ultragroothoekobjectief.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: