HOME < PRAKTIJK < APPARATUUR
Apparatuur

Apparatuurnieuws van mei

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van mei bekijken we objectieven van Samyang en Lensbaby. DJI introduceert een nieuwe drone.

drone foto
De immer populairder wordende drones kom je op steeds meer plekken tegen. Fotograaf: DJI

Lensbaby Velvet 28

Lensbaby Velvet 28 voor Nikon Z. Fotograaf: Lensbaby

Lensbaby maakt objectieven met een apart karakter. De handmatig scherp te stellen Velvet 28 F/2.5 is een groothoekobjectief dat bij de grootste diafragmawaarden van F/2.5 tot F/4 een dromerige, fluweelzachte onscherpte geeft. Bij verder diafragmeren levert het objectief wel scherpe opnames. De Velvet 28 laat ook 1:2 close-up opnames toe op een afstand van 5 cm.

De Lensbaby Velvet 28 is, net als de eerder uitgebracht Velvet 56 en Velvet 85, bruikbaar op camera’s met full-frame of APS-C sensor. Hij is verkrijgbaar met lensvatting voor Canon EF, Canon RF, Nikon F, Nikon Z, Sony E, Fujifilm X en Micro Four Thirds en heeft een adviesverkoopprijs van € 599,00.

Zachte opnames zijn het kenmerk van de Lensbaby Velvet 28. Fotograaf: Lensbaby / Rob van Keulen

Samyang AF 75mm F1.8 voor Sony

Geruisloos, snel en nauwkeurig scherpstellen vanwege de Stepping Motor (STM). Fotograaf: Nic Taylor

Samyang brengt een kort teleobjectief voor Sony-camera’s met full-frame sensor. De Samyang AF 75mm F1.8 FE heeft een vaste brandpuntsafstand van 75mm en een minimale scherpstelafstand van 69 centimeter. Het grote diafragma van F1.8 laat toe om onderwerpen met een beperkte scherptediepte te fotograferen.

De Samyang AF 75mm F1.8 FE is voorzien van een Stepping Motor (STM) voor een snelle, stille en nauwkeurige scherpstelling. De scherpstelring kan via de ‘Custom Switch’ functie ook gebruikt worden om onder anderen het diafragma aan te passen. De Samyang AF 75mm F1.8 FE heeft een adviesverkoopprijs van € 429,00.

Opname met de Samyang AF 75mm. Fotograaf: Samyang / Nic Taylor

DJI Mavic Air 2

Helemaal opgevouwen is deze drone lekker compact. Fotograaf: DJI

Deze opvolger van de compacte Mavic Air krijgt een langere accuduur en een betere sensor op 1/2″-formaat. Met deze sensor kan de Mavic Air 2 foto’s maken van 48 megapixel, of van 12 megapixel met betere kwaliteit. Filmen kan in 4K-resolutie met maximaal 60 frames per seconde, of in 1080p met maximaal 240 fps (8x slow motion).

Dankzij zuinigere motoren en een verbeterde accu kan de drone maximaal 34 minuten vliegen. Ook de vliegveiligheid werd verbeterd: met het Advanced Pilot Assistance System 3 kan de drone zelfstandig een route rond obstakels berekenen. De DJI Mavic Air 2 meet 18 x 9,7 x 8,4cm in opgevouwen toestand en weegt 570 gram. Naast de interne opslag van 8 GB ondersteunt hij micro-sd-kaartjes van maximaal 256 GB. De Mavic Air 2 krijgt een adviesprijs van € 849,00.

Opname met de Mavic Air 2. Fotograaf: DJI

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *