Natuurfotografie agenda augustus – september 2021

Ook deze maand hebben we weer een agenda voor jullie samengesteld. De natuurfotografie agenda augustus – september 2021 staat weer vol met ideeën op het gebied van onder andere natuurfotografiewedstrijden, natuurfotografiewebinars, week challenges, natuurfotografieworkshops, evenementen en tentoonstellingen. Ben je benieuwd of er voor jou iets tussen zit, kijk dan snel.
Heideblauwtje
Het Heideblauwtje is in augustus nog volop te zien. Fotograaf: Yvon van der Laan

In de periode augustus – september 2021 kun je verschillende exposities bezoeken. Welke dat zijn zie je in deze natuurfotografie agenda augustus – september 2021. Kijk wel altijd even op de website van de organiserende organisatie voor de laatste stand van zaken met betrekking tot de corona maatregelen, de openingstijden en regels.

Te bezichtigen natuurfotografie exposities

 • Kwetsbare natuur – VNF-Friesland

De einddatum van de foto-expositie Kwetsbare natuur van de Vereniging Natuurfotografen Friesland is verlengd. In verband daarmee loopt de expositie nu van 13 december 2020 tot en met 29 augustus 2021 in het Museum Heerenveen. Meer informatie is te vinden op: Kwetsbare natuur – Museum Heerenveen.

 • National Geographic Spectacle

National Geographic Spectacle is een fototentoonstelling met een verzameling onvergetelijke beelden van onze bijzondere planeet. Deze tentoonstelling loopt van 1 mei 2021 – 30 januari 2022 in het Museon te Den Haag. Meer informatie vind je op: National Geographic Spectacle – Museon.

 • Gelderse natuurfotografie expositie 2021

De jaarlijkse foto expositie van de Gelderse natuurfotografie. De tentoongestelde foto’s zijn door een commissie geselecteerd uit de foto’s die clubleden hebben ingezonden. De geëxposeerde foto’s betreffen een representatief overzicht aan natuuronderwerpen variërend van weidse landschapsfoto’s tot minuscule insecten. Hiernaast heeft de tentoonstelling een videopresentatie van 17 minuten waarin alle foto’s die de leden voor deze tentoonstelling hebben ingezonden worden getoond. De tentoonstelling loop van 31 augustus tot en met 12 september 2021 in de Dorpskerk Vorden (Kerkstraat 2-4) te Vorden. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 uur tot 16.45 uur en op zondag van 12.30 uur tot 16.45 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op: Gelderse natuurfotografie.

Gelderse natuurfotografie. Fotograaf: Adri Groot Nulend

Workshops

Natuurfotografie.nl verzorgt workshops over het hele land. Er is een grote variëteit aan workshops. In de natuurfotografie agenda augustus – september 2021 hebben we de last minute workshops opgenomen waar nog een paar plaatsen vrij zijn.

 • Bloemen en insecten

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 14 en zaterdag 28 augustus van 09.00 tot 13.00 uur. De locatie is de Vlinderhof te Utrecht en de workshopleider is Caroline Piek.

 • Natuurfotografie in de Stille Kern

Deze workshop vindt onder leiding van Arie van den Hout plaats op zaterdag 21 augustus 2021 van 09.00 tot 13.00 uur in de Stille Kern.

 • Landschapsfotografie Gasterse Duinen

Deze last minute workshop vindt plaats op zondag 22 augustus van 08.30 tot 12.30 uur. De workshopleider is Ron ter Burg en de locatie is de Gasterse Duinen.

 • Creatieve natuurfotografie in de Blauwe Kamer XL

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 24 augustus 2021 van 09.00 tot 15.00 uur. De locatie is De Blauwe Kamer te Wageningen en de workshopleider is Ernst Kremers.

Naast de hierboven vermelde last minute workshops verzorgt Natuurfotoworkshop nog tal van andere workshops. Meer informatie vind je op onze website van Natuurfotoworkshop.nl.

Landschap Gasterse Duinen. Fotograaf: Jaap de Vries

Webinars

Regelmatig verzorgen wij inspirerende, kosteloze natuurfotografie webinars. Houd onze pagina natuurfotografie webinars in de gaten voor meer informatie en om je aan te melden.

Fotowedstrijden

Ook ditmaal hebben we weer een aantal aansprekende natuurfotografiewedstrijden voor jou gevonden. Een selectie vind je hieronder.

 • Photo challenge Natuurfotografie “DE KUST”

De periodieke photo challenge van Natuurfotografie.nl heeft deze keer het thema De Kust. Het onderwerp voor deze Photo Challenge maakt niets uit, van landschap of vogel tot een abstract detail, zolang het maar onze prachtige kustlijn visualiseert. Dat is dan meteen ook de enige voorwaarde: een foto gemaakt langs de kust van Nederland of België. Het themablok van Natuurfotografie Magazine is ook de kust, een geweldig thema ook voor deze Photo Challenge. Verras ons met jouw kustfoto en win mooie prijzen. Je mag maximaal 3 foto’s inzenden. De foto’s die je inzendt voor de Photo Challenge moeten gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 tot en met 19 september 2021. Oudere foto’s uit het archief mogen dus niet meedoen. Je kunt jouw foto’s insturen tot en met 19 september 2021. Kijk voor meer informatie over de challenge, het deelnemen en de voorwaarden voor deelname op: Photo challenge De kust.

 • Photo Contest van het Festival International Nature Namur

Nature Namur Photo Contest is een jaarlijkse fotowedstrijd met verschillende categorieën. Je kunt foto’s voor deze wedstrijd inzenden tot 15 augustus 2021. Je kunt je aanmelden kan via de link van Festival International Nature Namur.

Drieteenstrandlopers
Drieteenstrandlopers. Fotograaf: Bob Luijks

Wekelijkse natuurfotografie challenges

Wekelijks organiseren wij op zowel Instagram als Facebook week challenges. Lijkt het je leuk om een keer deel te nemen aan een van deze week challenges, kijk dan eens op onze Facebook of Instagram pagina. Wordt jouw foto bij een van deze challenges gekozen als weekwinnaar, dan wordt jouw foto geplaatst bij de bekendmaking van de winnaar op Facebook of Instagram. Hiernaast maak je kans dat jouw foto in ons magazine komt te staan.

Astronomische verschijnselen

 • Zondag 22 augustus: volle maan.
 • Tot 24 augustus: meteorenzwerm Perseïden. Na de piek van de meteorenzwerm (11-13 augustus met een piek op de 12e) zijn er tot de 24e nog steeds vallende sterren te zien.
 • Woensdag 1 september: start meteorologische herfst.
 • Dinsdag 21 september: volle maan.
 • Woensdag 22 september: start van de astronomische herfst. De dag en nacht zijn overal even lang.

Ben je op zoek naar natuurfotografie inspiratie kijk dan ook eens in de natuurfotografie kalender. In deze maandelijkse kalender vind je allerlei informatie en verschillende natuurfotografie ideeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: