Menu

Onderdeel van Pixfactory

Begin met pauze

Konikpaarden
Het kan gebeuren dat als je rustig gaat zitten bovenstaande ineens voor je neus afspeelt. Fotograaf: Arie van den Hout

Als je de natuur in gaat, of je nu gaat fotograferen of niet, maar vooral als je gaat fotograferen, ga eerst eens zitten. Zoek een plekje dat goed voelt. Ga comfortabel zitten, een (opvouw)krukje is handig. In ons enthousiasme willen we vaak meteen aan de gang.

Word onderdeel van de omgeving

Eerst gaan zitten heeft vele voordelen. Je gaat de plek waar je bent meer ervaren. Je gaat details zien die je eerst miste. Dieren die zich verborgen houden komen ineens tevoorschijn omdat je ze aan je laat wennen. Je wordt onderdeel van je omgeving. Maar er verandert ook iets in jou, je wordt rustiger, je denkt minder en je krijgt een andere kijk.

Van impressie naar expressie

Deze andere kijk is het begin van een mogelijke transitie van wat ik noem van impressie naar expressie, van mooie ervaringen naar binnen halen naar creëren van mooie beelden van binnen uit. Je zou het ook de beweging van registratie naar expressie kunnen noemen. Het is een verdieping in je fotografie.

Probeer het eens en kijk of er iets verandert. Lukt het je om je even in te houden en een kwartiertje te ontspannen om te zien wat deze pauze je brengt?

Geef een reactie

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u