Menu

Onderdeel van Pixfactory

‘Beleef de lente’ en kijk live mee naar vogels in hun nest

Ook de ooievaar is binnenkort te volgen via ‘Beleef de lente’. Fotograaf: Yvon van der Laan

Sinds 2007 is ‘Beleef de lente’ de gratis website van Vogelbescherming Nederland waar je van ongeveer 1 maart tot eind juli via webcams live mee kunt kijken naar vogels in hun nest op verschillende, soms zelfs verrassende, plekken in Nederland. Via de webcams kun je de spectaculaire en verborgen gebeurtenissen van broedvogels volgen. En je kunt hiermee vogels beter leren kennen.

Webcams

De webcams van ‘Beleef de lente’ geven geen verstoring. Ze worden alleen geplaatst bij vogelsoorten die zich niet van de webcams aantrekken. Is er risico op verstoring, dan plaatst men de webcams niet.

Aangrijpende beelden

Soms kunnen de getoonde beelden aangrijpend of emotioneel zijn, bijvoorbeeld als een vogel het moeilijk heeft of sterft. Dit is een natuurlijk proces, waarin door Vogelbescherming Nederland niet wordt ingegrepen. De vogels die je via de webcams kunt volgen zijn namelijk wilde vogels. Ze zoeken zelf hun voedsel en kiezen zelf de plek om hun nest te bouwen en hun jongen groot te brengen. Het is de vrije natuur en Vogelbescherming Nederland laat via ‘Beleef de lente’ zien wat er kan gebeuren tijdens het broedseizoen in de vrije natuur en laat daarom de natuur haar vrije gang gaan.

Enkele webcams die je nu al of binnenkort kunt volgen zijn die van de:

  • Koolmees
  • Zeearend
  • Torenvalk
  • Slechtvalk
  • Merel
  • Steen-, bos- en kerkuil
  • Ooievaar

Verder zijn er onder andere webcams waarmee je vogels op het vogeleiland Bliek kunt volgen en volgens rondom een vijver.

Wil je ‘Beleef de lente’ graag volgen of wil je meer informatie over Vogelbescherming Nederland kijk dan op Vogelbescherming of Vogelbescherming/Beleef de Lente. Wil je graag meedoen aan ‘Beleef de lente’ dan kun je je op de site van Vogelbescherming Nederland registreren. Je kunt dan berichten plaatsen in het Clubhuis en op die manier meepraten, vragen stellen en filmtips doorgeven.

Bron: Vogelbescherming Nederland.

 

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u