Menu

Bescherm je spullen tegen (hemel)water

macro in de regen
Macro in de regen. Fotograaf: Theo Westra

Oké, regen is misschien niet het meest aantrekkelijke weertype om op stap te gaan. Maar wie zijn spullen goed inpakt, kan zonder problemen aan de slag. Dat inpakken is bij de meeste camera’s wel noodzakelijk. Spatwaterdicht betekent doorgaans niet veel meer dan wat druppels. Zodra het water in straaltjes van de camera begint te lopen wordt het oppassen. Water heeft immers maar weinig ruimte nodig om binnen te dringen. Vooral de overgang van camera naar objectief en de omgeving van de accu(‘s) verdienen aandacht.

Om je spullen te beschermen tegen de regen zijn speciale regenhoezen verkrijgbaar. De meest eenvoudige lijkt nog het beste op een transparante regenjas die je over je camera kunt trekken. Wat luxere varianten sluiten beter aan op de camera-objectief-combinatie. Een groothoekcombinatie vraagt dan om een andere hoes dan een combinatie met een flink tele-objectief. Soms bevat een regenhoes een speciale opening voor de hand, soms zelfs twee, zodat je de camera ondanks de regen prima kunt blijven bedienen.

Fotografeer je zelden in de regen, dan is het wat overbodig om geld te investeren in een speciale hoes. Neem een kleine pedaalemmerzak en maak onderin een gat dat even groot is als je zonnekap. Maak de zak met een stevige elastiek (of eventueel tape) aan deze kap en rek de rest van de zak uit tot voorbij de camera. Je bent nu evengoed tegen de regen beschermd.

Regenhoezen zijn er natuurlijk niet alleen voor de regen. Ga je een dagje fotograferen aan een winderig strand, dan valt een hoes evengoed aan te raden om je apparatuur tegen zand en zoute spray te beschermen.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u