Menu

Onderdeel van Pixfactory

De beste plekken om paddenstoelen te fotograferen

De paddenstoel der paddenstoelen; vliegenzwam. Fotograaf: Bob Luijks

Hoewel paddenstoelen in alle bospercelen wel te vinden zijn, zijn er ook locaties die bij uitstek geschikt zijn om paddenstoelen te fotograferen. Omdat ze hier in grotere aantallen voorkomen of vanwege de verschillende soorten. Onderstaand een kleine greep uit locaties die bekend staan om hun paddenstoelen:

Landgoed Elswout bij de Kennemerduinen, Kaapse bossen bij Doorn, Waterloopbos bij Marknesse, Speulderbos bij Ermelo, Amelisweerd tussen Utrecht en Bunnik, Leersumse Veld bij Leersum, Schoorlse Duinen bij Schoorl, landgoed Broekhuizen bij Leersum, Drents Friese Wold bij Appelscha, Horsterwold bij Zeewolde, Kampina bij Oisterwijk, boswachterij Dorst bij Oosterhout, Sprengenberg bij Haarle, Dwingelderveld bij Dwingeloo, Schinveldse bossen (b.v. 5 sterrenroute) bij Schinveld, Brunssummerheide bij Brunssum, Grebbeberg bij Rhenen.

En mocht je het nu lastig vinden om er alleen op uit te gaan, dan kun je je ook aansluiten bij één van de paddenstoelen-excursies die georganiseerd worden door bijvoorbeeld Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of een lokale natuurorganisatie.

Wanneer je echt alles wil leren over paddenstoelenfotografie loont het zeker om een keer aan een workshop mee te doen die speciaal gericht is op dit onderwerp. Binnen het ruime aanbod aan macro-workshops van Natuurfotoworkshop.nl zijn er diverse waarin je specifiek met paddenstoelen aan de slag gaat.

paddenstoelen fotograferen
Deelnemers aan een workshop paddenstoelenfotografie in het Horsterwold buigen zich in allerlei bochten voor de mooiste standpunten. Fotograaf: Jaap Schelvis

Geef een reactie

3 reacties

  1. Was gisteren op landgoed Elswout. Man,man wat een soorten en hoeveelheden ! Jammer dat de “fotografen” zich niet aan de regels houden en de zeldzame mosveldjes daar betreden en zo dit fragiele systeem vernielen.

  2. Ik kom regelmatig in de Schoorlse Duinen, maar mijn ervaring is toch dat loofbossen beter geschikt zijn als je op zoek bent naar paddestoelen. In naaldbossen/heidegebied groeien ze veel minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u