HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Boekpresentatie Tijgergenocide

tigergenocide
De meest beruchte tijger van India: T24 aka Ustad. Fotograaf: Chris Slappendel

Het boek Tijgergenocide van Chris Slappendel vertelt een verhaal dat liefhebbers van wildlife niet willen lezen, maar wel een verhaal dat gewoonweg verteld moet worden.

Nog geen 100 jaar geleden waren er nog meer dan 100.000 tijgers, vandaag de dag zijn dat er amper 4000. De tijgers worden aan alle kanten ‘gezuiverd’, bedreigd, geëxploiteerd, verminkt, gemarteld en verhandeld. Chris zijn vergelijking tussen de tijgergenocide met het VN-begrip over genocide zal je versteld doen staan.

Uit bewondering voor de schoonheid van de tijger offert schrijver Chris Slappendel in 2012 een jaar van zijn leven op om iets aan het lot van tijgers te verbeteren. In 6 maanden tijd reist hij door 24 landen waar tijgers ooit hebben geleefd of nog steeds leven. Hij spreekt meer dan 300 mensen die in tijger- of natuurconservatie werken en met meer dan 100 journalisten. Nagenoeg iedereen onderkent dat tijgers in grote getallen gestroopt worden, maar dit wordt niet aan de kaak gesteld. De oorzaak is corruptie. In het boek worden de redenen hiervan uiteen gezet. Het verhaal is op z’n zachts gezegd confronterend. En dat verhaal, vind Chris, moet gewoonweg verteld worden.

De boekpresentatie van Tijgergenocide vindt plaats in Amsterdam bij Team Academy. Kijk hier voor alle informatie over het programma en de locatie.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *