Menu

Onderdeel van Pixfactory

Camera camouflage

Camera’s zijn vanuit het perspectief van dieren hele rare dingen! Een spiegelend kastje dat geluid maakt… En om het nog erger te maken: meestal staat er een grote angstaanjagende vleeseter achter.

Groothoekopnames zijn al lange tijd in trek onder natuurfotografen, maar zijn meestal moeilijk te realiseren. Toch zien steeds meer natuurfotografen er een uitdaging in. De grootste uitdaging is: hoe kom je zo dichtbij. Zeker bij schuwe dieren lukt het nooit om het zelf actief te benaderen om succesvolle groothoekopnames te maken. Een oplossing hiervoor is dat je de camera op afstand bedient. Je plaatst de camera op een strategische plek en als fotograaf zit je – al dan niet gecamoufleerd – een stukje verderop, met een afstandsbediening in de hand.

Wat hierbij vaak wordt vergeten is het camoufleren van de camera. Terwijl het nu toch de camera is waarmee het dier geconfronteerd wordt: het rare spiegelende en klikkende ding. Met een vleugje creativiteit en wat (natuurlijk) materiaal kun je je camera prima verstoppen, waardoor het minder eng wordt voor je onderwerp. Het enige dat zichtbaar blijft is dat spiegelend glaasje aan de voorkant. Maar dat is mogelijk juist spannend voor je onderwerp? Of misschien valt het ze niet eens op? Hieronder zie je mijn eigen creatie! Mooie berkenboom vind je niet? Heb je ook een dergelijke camouflage gemaakt? Schrijf een reactie!

Voorzijde van de camera-boomstam.
Voorzijde van de camera-boomstam.
camera_camouflage_achterzijde_jarno
Achterzijde van de camera boomstam. Deze kun je met wat camouflage materiaal bedekken, waardoor ook dit geen aandacht trekt.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u