Menu

Onderdeel van Pixfactory

Cameranieuws april

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van april bekijken we objectieven van Nikon, Samyang en Laowa.
Opname met de Laowa 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APO.
Opname met de Laowa 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APO. Fotograaf: Jimmy Chan / Laowa

Nikon

De Nikkor Z 800MM F/6.3 VR S is een superteleobjectief voor Nikon Z systeemcamera’s. Nikon had het in december aangekondigd en sinds eind april is het ook echt verkrijgbaar. Door het gebruik van een speciaal PF-lenselement (Phase Fresnel) is het bijzonder licht: het weegt 2.385 gram, of bijna de helft van de Nikon AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR die 4.590 gram op de weegschaal brengt. Het zwaartepunt ligt ook dichter bij de camera, waardoor het makkelijker wordt om uit de hand te fotograferen en te pannen. De optische beeldstabilisatie (VR) in het objectief biedt een winst van 5,5 stops in combinatie met de Z 9. Als 800mm nog niet genoeg is, kun je het objectief nog combineren met de Z teleconverters TC-1.4x of TC-2.0x. Voor 7.299 euro stop je het in je fotorugzak.

 

Met de Nikkor Z 800MM F/6.3 VR S kun je uit de hand fotograferen.
Met de Nikkor Z 800MM F/6.3 VR S kun je uit de hand fotograferen. Fotograaf: Nikon

Samyang

De AF 35mm F1.4 FE II is de vernieuwde versie van Samyangs groothoekobjectief voor Sony-camera’s. Het grote verschil met de voorganger zijn aanpassingen ten voordele van videomakers. Zo zorgt de Samyang Linear Stepping Motor (STM) voor een snelle en stille autofocus. De minimale scherpstelafstand bedraag slechts 29 cm. Het 9-bladig rond diafragma zorgt voor een mooie achtergrondonscherpte. Het objectief is stof- en spatwaterdicht en gaat 699,99 euro kosten.

Samyang AF 35mm F1.4 FE II_Top.
Samyang AF 35mm F1.4 FE II_Top. Fotograaf: Samyang

Laowa

Laowa maakt bijzondere macro-objectieven, zoals de 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APO met 2X vergroting. Dit objectief was al beschikbaar voor camera’s met Sony FE, Canon RF, Nikon Z en Leica-M lensvatting en wordt nu ook leverbaar met L-mount voor camera’s van Panasonic, Leica en SIGMA. De specificaties voor de Leica L-mount zijn gelijk aan de andere uitvoeringen, en de adviesverkoopprijs bedraagt 539 euro.

Laowa 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APO.
Laowa 85mm f/5.6 2X Ultra-Macro APO. Fotograaf: Laowa

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: