Menu

Onderdeel van Pixfactory

Canon 250D, de ideale instapcamera

Canon heeft een half jaar terug de opvolger van de succesvolle Canon 200D aangekondigd. Net als de Canon 200D beschikt de 250D over een gebruiksvriendelijke bediening. Deze bediening maakt de EOS 250D een ideale camera om te beginnen met fotograferen.

Canon EOS 250D

De Canon EOS 250D is net als zijn voorganger een zeer lichte camera. De body alleen weegt slechts 449 gram, vergelijkbaar met de 453 gram van de body van de 200D. Dat het gewicht van beide camera’s zo dicht bij elkaar ligt is niet zo gek als je naar de body’s kijkt. Qua uiterlijk lijken de 250D en de 200D namelijk enorm op elkaar.

Specificaties

Die vergelijking gaat niet op voor de specificaties van beide modellen. De Canon 250D is qua specificaties een verbetering t.o.v. de Canon 200D. Zo kan de Canon 250D filmen in 4k, waar de Canon EOS 200D dat alleen in full-hd kan. Er wordt, wanneer je in 4k wil filmen met de 250D, wel een grote crop toegepast. Canon heeft hiervoor hetzelfde systeem gebruikt als bij de populaire Canon EOS M50 systeemcamera. De 250D heeft daarnaast ook Eye AF focus, hiermee worden automatisch de ogen gefocust.. Dat komt van pas wanneer je wil gaan vloggen of selfies maakt.

Kantelbaar scherm

De Canon 250D beschikt over een kantelbaar scherm om opnames uit verschillende hoeken makkelijker te maken. De camera leent zich door het kantelbare scherm ook goed voor het maken van selfies of voor het opnemen van je vlog, vooral in combinatie met de eerder genoemde Eye AF Focus. De camera is ook via wifi of bluetooth te verbinden met je smartphone of tablet. Met de Canon Camera Remote-app kun je gemakkelijk via je smartphone of tablet je beelden beheren.

De Creative Assist-modus

Canon heeft voor de 250D weer gebruik gemaakt van de gebruiksvriendelijke interface. Voor zowel ervaren als onervaren fotografen is dit een makkelijk te bedienen camera. Met de Creative Assist-modus kun je al je creativiteit kwijt in deze spiegelreflexcamera. De Canon EOS 250D is de ideale stap wanneer je foto’s of video’s wil gaan maken met een camera in plaats van met je smartphone.


Bekijk de Canon EOS 250D.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: