Menu

Onderdeel van Pixfactory

Daar is -ie dan: ons eerste Natuurfotografie Magazine

Daar is -ie dan, het eerste nummer van Natuurfotografie Magazine is door de postbode bezorgd bij de abonnees. Volgende week ook los te koop in de boekhandel. Wat kan je verwachten in het eerste nummer?
Natuurfotografie Magazine
Coverfoto Natuurfotografie Magazine. Fotograaf: Frans Lemmens
 • Interview: we zijn thuis bij Jan Vermeer, de grondlegger van het magazine. Wat gaat ie nu doen?
 • Portfolio: Jose Pesquero Gomez, van vooral vogel- en wildlifefotograaf naar creatief macrofotograaf. Al zijn foto’s hebben 1 ding gemeen: hoe doet ie dat toch?
Portfolio Jose Pesquero Gomez.
 • Door het oog van nieuwsfotograaf Olaf Kraak. Samen met Johan van der Wielen bezocht Olaf de Oostvaardersplassen, een voor hem volledig onbekend gebied. Hoe ging de winnaar van de Zilveren Camera aan de slag? En wat kunnen wij van deze topfotograaf leren?
 • De vijf van Andrea Gulickx. Wat is haar favoriete lens en haar gouden tip?
 • Hoe maak je een time-lapse met je smartphone. Eef Ouwehand laat zien welke apps er zoal zijn en hoe je het maken van een time-lapse aanpakt.
 • Hoe fotografeer je ganzen? Jeffrey van Houten werkt al lange tijd aan zijn ganzenproject en geeft je vele tips om met deze prachtige vogels aan de slag te gaan.
Hoe fotografeer je ganzen? Fotograaf: Jeffrey van Houten
 • Een foto is meestal een scherpe reproductie van hetgeen je buiten aantreft. Maar hoe kan bewuste bewegingsonscherpte meer dynamiek aan je beeld toevoegen? Marijn Heuts laat zien hoe je dat aanpakt.
 • Het werken met lagen en laagmaskers is één van de grote voordelen van Photoshop. Roeselien Raimond showt stap voor stap hoe ze lagen in haar voordeel gebruikt.

Themablok

Ieder nummer van Natuurfotografie Magazine heeft een eigen themablok. In het eerste nummer staan we stil bij urban nature, ofwel stadsnatuur. De meeste natuurfotografen trekken naar verstilde natuurgebieden om daar zo mooi mogelijke foto’s te maken. Maar er is een minder bekende plek die minstens zoveel te bieden heeft: de stad. Juist de tegenstellingen tussen de ruige menselijke bebouwing en de ogenschijnlijk kwetsbare natuur maken dit voor velen onontgonnen terrein zo interessant. Enkele artikelen in dit themablok:

 • De natuur in de stad is hot. Over twee weken verschijnt de film ‘De wilde stad‘ in de Nederlandse bioscopen. We krijgen via Frans Lemmens en Marjolijn van Steeden een unieke blik achter de schermen van dit grootse project.
Achter de schermen bij De Wilde Stad.
 • Kees Siebesma tovert met de menselijke elementen. Het zorgt voor vervreemdende beelden waar je naar blijft kijken.
 • Sijmen Hendriks is één van de weinige fotografen die vaak juist bewust de stad kiest als zijn werkterrein. In een praktische tutorial laat hij zien hoe je dit nu zelf kunt aanpakken.

En verder

Ontdek twee prachtige fotospots, maak kennis met de winnaars van de Photo Challenge ‘Koud’, lees de twee columns (waaronder die van gastcolumnist Theo Bosboom), haal inspiratie uit de fotokalender, of… Ontdek het zelf in de 100 pagina’s van Natuurfotografie Magazine!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: