HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

De belangrijkste sneltoets in Lightroom

sneltoetsen lightroom shortcut keys

 

Mijn favoriete fotobewerkingssoftware is al meer dan 10 jaar Lightroom en ik kan dan ook wel zeggen dat ik het pakket redelijk ‘in de vingers heb’. Even de achtergrond donker maken (sneltoets L), foto toevoegen of verwijderen in je snelle verzameling (sneltoets B), even de filterbalk er bij halen (sneltoets \) enz. Als ik zo eens naga zijn er een stuk 10 sneltoetsen die ik zeer regelmatig gebruik. Nu zijn er natuurlijk ook functies/sneltoetsen die ik (veel) minder vaak gebruik. Dan kan ik die gaan opzoeken in de menu’s van de taakbalk, maar sneller en handiger vind ik het onthouden van die ene belangrijkste sneltoets, namelijk Ctrl/Cmd / (Control bij windows of Command op de mac samen met slash dus) waarmee je in 1 keer het bovenstaande overzichtje in beeld krijgt.

Overigens is er geen toets om het overzicht weer weg te krijgen, daarvoor moet je toch echt even op het overzicht klikken en dus toch even je muis of trackpad gebruiken!

Wil je nog veel meer leren over Lightroom, volg dan eens een workshop.

Deel dit artikel


2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Bedankt Jan, bij mij werkt dat niet. Mogelijk een verschil tussen de windows en mac versie?!
    Groet,
    Jaap

  2. Met iedere willekeurige (niet door Lightroom gebruikte) toets verdwijnt het overzicht weer. Zelf gebruik ik Esc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *