Menu

Onderdeel van Pixfactory

De lente komt er aan

Eén narcis steekt er boven uit… Fotograaf: Nico van Kappel

Vanmorgen vroeg werd ik wakker gemaakt. Nee, niet door de wekker, maar door meneer merel. Hij zong een fraai lied voor zijn vrouwtje. Vanaf de hoogste tak in de boom voor mijn slaapkamerraam liet hij prachtige rollers en fluittonen klinken en nu weet ik het zeker, de lente komt eraan! De mussen mannen knokken al om de mooiste vrouwen en tortelduiven tortelen er lustig op los. De koolmezen zijn al druk bezig eventuele woningen te keuren. Nog even geduld en er komt weer een geboortegolf in de natuur. Via de webcams van de vogelbescherming op Beleef de lente kunnen we weer verschillende vogels volgen, vanaf het bouwen van hun nest tot het uitvliegen van de jonge vogels.

De natuur komt tot leven!

De dagen worden weer langer en buiten is er een explosie aan kleur door de vele krokussen in de kleuren geel, wit en paars, de prachtige gele narcissen en de paarse druifjes. Onder de bomen in het bos staan tere sneeuwklokjes op schaduwrijke plekken. Bomen tonen straks weer hun frisse groene blaadjes, sommigen bomen hebben al blaadjes in knop.

Als de gemiddelde temperatuur 24 uur zo’n 8 tot 10 graden celsius is, worden de padden mannetjes wakker. Een week eerder dan de vrouwtjes maar ja, die hebben dan ook wat meer volume dan de mannetjes. De padden gaan op trek, liefst als de lucht wat vochtig is, en ‘s avonds omdat ze dan minder kans hebben om opgegeten te worden.

Tijdens deze trek zijn vrijwilligers actief om de padden, en ook kikkers, te helpen oversteken, zodat de sloten straks weer vol dril zitten.

De lente!

Een fijn seizoen voor alle soorten fotografie. Van bloemen, insecten, landschap tot wild. Alles komt tot leven in de lente, de natuur verandert van kaal naar uitbundig en kleurrijk. Van alles kruipt, vliegt en loopt weer rond.

Dus pak de camera en wandel genietend de natuur in.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u