Menu

Onderdeel van Pixfactory

Denk niet te snel dat de zomer voorbij is

Foto genomen op 3 september. Mooie foto? vraag ik aan mijn lief. “Het zou een mooie herfstfoto zijn”, antwoordt ze kregelig. Alsof ik wil vooruitlopen op de seizoenen. Fotograaf: Guy Bourgeois

Zomer

De herfst komt eraan en dan lijkt het pas echt zomer te worden in het hart van de natuurfotograaf. Daar zijn de eerste paddenstoelen en dwarrelende beukenblaadjes al! Gedaan met dat felle tegenlicht, die zomerkiekjes vol monochroom blauw, geel, wit en groen. Het bladgroen kleurt rood, het wit vergrijst, het geel krijgt een warme oranje tint.
Eerlijk? Ook ik denk weleens dat natuurfotografen daar iets te happig op zijn – alsof ze hoogstpersoonlijk die gure septemberwind door onze schouwen laten waaien. Maar je kan het hen ook niet kwalijk nemen. Natuurfotografen registreren. Meer zelfs: doordat ze regelmatig buiten vertoeven, lijken ze ook weleens in een parallel universum te leven. “Een echte zomer hebben we niet gehad”, luidt het vaak bij dit septemberbegin. De natuurfotograaf wrijft eens over zijn kruin en voelt de zon van gisteren nog nazinderen.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u