Menu

Onderdeel van Pixfactory

Digital Botanics

digital botanics
Marine Dream; Deze compositie komt voort uit een droom, waarin ik door een woud liep waar de onderwaterwereld en de natuur om mij heen samensmolten. Alles leefde en bewoog in een kalmerend tempo. Er was geen boven of beneden. Fotograaf: Jesper Krijgsman

Digital Botanics

Om zijn digitale landschappen tot leven te wekken gebruikt Jesper Krijgsman fotografie en beeldbewerking. Hij gebruikt uitsluitend zelf gefotografeerde natuurlijke elementen in zijn composities en combineert deze één voor één tot een virtuele droomwereld.
Hij vindt het spannend om digitale technieken met de natuurlijke wereld te combineren. Zijn inspiratie komt uit dromen, emoties en fantasieën. De composities zijn fictie – een wonderlijke wereld. Toch gebruikt Jesper alleen maar natuurlijke elementen in de composities – al zijn materiaal is terug te vinden in onze wereld. Hij hoopt, door middel van zijn composities, andere mensen ervan te overtuigen dat de natuurlijke wereld vol met wonderen en ‘magie’ is.

digital botanics
Aerius (2016) Fotograaf: Jesper Krijgsman

Een groot deel van het proces is Jesper buiten op zoek naar nieuw materiaal, ook tijdens zijn reizen naar verschillende delen van de wereld. Een bijzondere plant, bloem of blad kan hij soms al zijn aandacht geven en hij probeert deze later zo realistisch mogelijk digitaal uit te snijden. Dit kost soms veel werk en tijd. Gelukkig ziet Jesper het als een intiem moment met een plant of dier.

digital botanics
Reflection (2017); Soms is het goed om even uit de stroming te stappen en van een afstand te kijken naar het leven. Reflecteer op je eigen reflectie en kijk wat voor rimpeling het in de stroming veroorzaakt. Fotograaf: Jesper Krijgsman

Tegenwoordig is een wereld zonder onze digitale infrastructuur ondenkbaar. Tegelijkertijd raakt Jesper meer bewust van het milieu en de wonderlijke natuurlijke wereld. Door het maken van deze serie is zijn connectie met de natuur versterkt. Hij hoopt, dat ieder mens, in welke activiteit dan ook, de wereld als een wonderlijkere plek gaat zien de natuur meer aandacht schenkt.

Kijk voor meer digitale landschappen van de hand van Jesper Krijgsman op zijn website.

Geef een reactie

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u