HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Drones en broedende vogels…

Moeras- annex populair vogelgebied vanuit de lucht. Beter niet vliegen in de lente. Fotograaf: Bob Luijks

Het is volop lente, althans, op de kalender dan. Buiten lijkt het eerder herfst. Veel dieren zijn echter wel volop bezig met de lente. Zij broeden of verzorgen op dit moment zelfs al de net uitgekomen jongen.

Nu het lente is, trekken veel mensen er weer lekker op uit, om te genieten van de rijkelijk gedekte tafel die natuur heet. Voor ieder is er wat wils. De natuur ziet er ook van boven nu prachtig uit. Het is verleidelijk overal je drone te laten opstijgen. Veel dieren schrikken echter van drones. Vooral nesten en jonge dieren zijn erg kwetsbaar. Hoewel vaak niet verboden, doe je er toch verstandig aan niet boven vogelrijke gebieden te vliegen, zoals buitendijkse schorren en slikken, weidevogelpercelen en duinterreinen. Wacht dus nog een tijdje met vliegen in dit soort gebieden of wijk uit naar plekken waar het veel minder kwaad kan.

Deel dit artikel


2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Altijd verstorend? Ervaring leert dat dieren heel verschillend op een drone reageren. Over het algemeen kun je stellen dat een drone verstoort. Maar dat doet reguliere betreding van een natuurgebied ook. Of een drone meer verstoort dan de wandelaar of de natuurfotograaf op de grond, valt dan ook nog maar te bezien. Probleem is eerder dat je met een drone op plekken komt waar je anders niet snel zou komen (bijv. een kwelder). En als het dan net broedseizoen is… Voorkomen is dan beter dan genezen.

  2. Prachtige drone foto’s heb ik gezien en eerlijk gezegd heb ik al gekeken wat zo’n ding kost. Maar ..
    natuurfotografie met een drone is toch eigenlijk altijd verstorend. Of niet? Voor mij dus toch maar geen drone voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *