HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Duikfestival NOB 13 december

Op zondag 13 december organiseert de Nederlandse onderwatersportbond een duikfestival bij evenementenlocatie Watergoed te Valburg. Tijdens dit duikfestival kunnen leden én niet-leden kennis maken met de duiksport. Er zijn demonstraties, presentaties, workshops en stands waar fabrikanten de laatste snufjes op duikgebied laten zien.

Duikfestival NOB 13 december

Veel aandacht voor onderwaterfotografie

Onderwaterfotografie neemt een belangrijke plaats in tijdens dit evenement. Het percentage duikers dat onderwater fotografeert neemt nog altijd toe. Onderwaterfotografie is technisch best lastig: weinig licht, slecht zicht en absorptie van bepaalde kleuren door het water. Dit alles vraagt veel van de camera én fotograaf. Met de nieuwe generaties digitale camera’s is dit steeds beter te beheersen en daar hoef je niet meer zoals vroeger tienduizenden Euro’s voor neer te tellen. Ook met kleine handzame digitale camera’s kun je de mooiste foto’s maken.

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in onderwaterfotografie kunnen op het evenement workshops volgen bij een aantal zeer ervaren onderwaterfotografen.

Karin Brussaard neemt je deze dag mee langs de basisinstellingen van je camera: hoe staat hij perfect ingesteld om dat ene mooie plaatje te maken? Voor deze workshop hoef je je niet vooraf aan te melden. Karins workshops hebben, door haar bevlogenheid, al heel wat aspirant onderwaterfotografen ertoe aangezet zelf ook prachtige foto’s te maken.

Zelf geef ik ook een workshop. Ik richt mij op de meer ervaren onderwaterfotografen en fotografen die mee doen aan onderwaterfotografie wedstrijden. Doordat ik zelf een aantal keer, redelijk succesvol, heb meegedaan als deelnemer en teamcaptain zal ik proberen aan te geven waar een prijswinnende foto aan moet voldoen. Hoe creëer je de Wow factor? Hoe breng je sfeer en emotie in een foto? Is het alleen de techniek of zijn andere factoren zoals inzicht en creativiteit net zo belangrijk.

2e plaats groothoek - WK 2013 Cuba
2e plaats groothoek – WK 2013 Cuba Fotograaf: Marco Heesbeen

Wereldkampioenschap onderwaterfotografie

Tijdens het festival is er ook gelegenheid om de twee Nederlandse deelnemers van het onlangs gehouden Wereldkampioenschap onderwaterfotografie te ontmoeten. Zij vertellen hoe zij het WK hebben beleefd en geven tips hoe je foto’s kunt maken waarmee je juryleden kunt overtuigen.

Verder zijn er op het festival thematafels. Dat is een initiatief van Duikeninbeeld.tv, een webmagazine op duikgebied. Bij een thematafel kun je spontaan aanschuiven als het thema je interesseert. Ook bij de thematafels komt onderwaterfotografie ruim aan bod. Onder andere René Weterings zal hier beginnerstips geven en ik zal mij richten op de meer ervaren onderwaterfotografen.

Uiteraard staat het festival ook in het teken van zelf doen. Er is een grote diepe waterplas waar je duik- en fotoapparatuur kunt uitproberen. Tijdens de workshops zullen er opdrachten worden gegeven die later zullen worden besproken.

Kortom ben je geïnteresseerd om binnenkort of in de toekomst iets met onderwaterfotografie te gaan doen dan is een bezoek aan het duikfestival op 13 december aanstaande zeer de moeite waard!

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *