HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Earth Hour

Vanavond om 20:30 uur is het Earth Hour. Een initiatief van het Wereld Natuur Fonds om aandacht te vragen voor de toekomst van onze wereld. Het WNF vraagt aan zoveel mogelijk bedrijven, gemeenten, instellingen en particulieren om van 20:30 tot 21:30 een uur lang het licht uit te doen. Daarmee doe je een gebaar om minder energie te verbruiken, een gebaar waarmee je je zorgen uit over de toekomst van onze planeet door klimaatsverandering. Maar ook erg fraai om tijdens Earth Hour op pad te gaan!

Earth Hour
Zelfs op de donkerste plekken in Nederland - de Wadden - heb je nog last van lichtvervuiling van de wal! Fotograaf: Johan van der Wielen

Tijdens Earth Hour worden in heel de wereld activiteiten georganiseerd (zie hier voor een overzicht van Nederland), maar natuurlijk is het ook fantastisch om zelf op pad te gaan en gebruik te maken van een donker uur in Nederland. De weersverwachting voorspelt helaas weinig sterren, maar bedenk dat het vastleggen van donkere markante bouwwerken in steden die meestal worden verlicht maar één uur per jaar kan! Maak een statement voor een betere toekomst van onze planeet en doe mee aan Earth Hour. Doe je verlichting uit, een keer geen buitenlamp, en trek erop uit om tijdens dit uur met jouw camera foto’s te maken die je anders niet kunt maken. Post ze met #earthhour en geef aan dat ook jij je inzet voor een betere toekomst!

nachtfoto's zonder enige vorm van lichtvervuiling, daarvoor moet je helaas naar het buitenland. zou het niet fantastisch zijn?
Nachtfoto’s zonder enige vorm van lichtvervuiling, daarvoor moet je helaas naar het buitenland. Zou het niet fantastisch zijn? Fotograaf: Johan van der Wielen

Deel dit artikel


2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Dank Arjen, je hebt helemaal gelijk, ik heb de fout meteen verbeterd!

  2. Door Arjen op 19 maart 2016 om 14:32

    Mooie invulling van Earth Hour. Is het alleen niet van 20:30 tot 21:30??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *