Menu

Onderdeel van Pixfactory

Een bloemetje voor de insecten

Insecten
Door voor insecten je tuin of balkon insectenvriendelijk te maken creëer je ook je eigen privé fotografie-omgeving. Fotograaf: Toine Westen

Recent verschenen publicaties van internationaal onderzoek waaruit blijkt dat in nog geen 30 jaar 76 procent van de insecten is verdwenen. Exacte oorzaken zijn nog niet gevonden, maar de aanwijzingen zijn wel heel sterk dat het te maken heeft met onze hoogproductieve landbouw.

Van vandaag op morgen kun je individueel en in directe zin geen bijdrage leveren aan snelle hervormingen in de landbouw. Wel kun je initiatieven hiertoe steunen door je aan te sluiten bij organisaties die helpen bij deze hervormingen. Of door consequent producten af te nemen van (boeren)bedrijven die werken mét de natuur in plaats van tégen de natuur.

En in je eigen omgeving kun je het op korte termijn óók prettig maken voor de insecten. Nú is het moment om je tuin of balkon te voorzien van bloemen en planten waar insecten van houden. Hou je tuin niet te netjes, maar juist een beetje rommelig en chaotisch. Maak een rommelhoekje in je tuin met organisch materiaal voor pissebedden. En waar brandnetels kunnen groeien waar vlinders weer hun eitjes op afzetten. En als je een insectenhotel op je balkon ophangt, zorg dan ook dat er stuifmeel in de vorm van bloemen voor ze te vinden is.

Mooie bijkomstigheid van het insectenvriendelijk maken van je tuin of balkon is dat je je eigen privé fotografie-omgeving creëert en regisseert waar je fotografisch lekker los kunt gaan wanneer jij dat wilt.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u