Menu

Onderdeel van Pixfactory

Expositie Groene Camera 2021

 

Overall winnaar en winnaar in de categorie Geleedpotigen en ongewervelden van de Groene Camera 2021
Overall winnaar en winnaar in de categorie Geleedpotigen en ongewervelden van de Groene Camera 2021. Fotograaf: Luc Rooman

Op dit moment loopt de expositie met de winnende foto’s van de Groene Camara 2021 in het Museon te Den Haag. Tijdens deze foto-expositie zijn onder andere beelden van indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden te bezichtigen.

Groene Camera

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is. Hiermee moeten we met respect omgaan. Deze gedachte is de motivatie geweest van de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven bij het in het leven roepen van de natuurfotografieprijs de Groene Camera. De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. Daan Schoonhoven zegt hierover: “Het is een heel bewuste keuze om alleen foto’s uit de Lage Landen te accepteren. Hiermee willen we graag onze natuur voor het voetlicht brengen en de diversiteit en schoonheid ervan laten zien. Met deze opzet voor de wedstrijd ontstaat een gelijk speelveld voor de deelnemende fotografen. Een Nederlands boslandschap of een meerkoet hoeven niet te concurreren met spectaculaire landschappen of soorten uit verre oorden.”

Onderdelen en categorieën

De Groene Camera telt drie onderdelen, namelijk:

  • Groene Camera Natuurfotograaf van het jaar (prijs voor de beste serie),
  • Groene Camera Natuurfoto van het jaar (dit onderdeel valt uiteen in zeven verschillende categorieën) en
  • Groene Camera Natuurtalent van het jaar (voor jongeren onder de 18 jaar).

Per onderdeel en categorie zijn er een winnaar, een ‘runner-up’ en vijf eervolle vermeldingen. In totaal werden ruim 7.000 beelden ingestuurd en uit deze inzendingen heeft de jury de winnende foto’s heeft geselecteerd.

Informatie en looptijd

De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY in samenwerking met het Museon. Het resultaat van deze samenwerking is een expositie van meer dan 70 winnende foto’s. De expositie bevat naast de winnende foto’s, ook de foto’s van eervolle vermeldingen in de onderdelen Natuurfoto van het jaar en Natuurfotografietalent van het jaar.

De expositie Groene Camera 2021 in het Museon te Den Haag is tot en met zondag 27 februari 2022 te bezoeken. Meer informatie over de expositie is te vinden op de site van het Museon.

Groene Camera 2022

Ondertussen zijn ook de inzendingen voor de Groene Camera 2022 geopend. Schrijf je zelf dus nu in en wie weet hengen jouw foto’s dan volgend jaar in het Museon. Klik hier voor meer informatie over de Groene Camera 2022.

Mosquito, dragonfly

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u