Menu

Onderdeel van Pixfactory

Expositie Groene Camera geopend

Expositie Groene camera
Winnaar categorie Jongeren en Natuurfotografietalent van het jaar van de Groene Camera 2021. Fotograaf: Wouter van der Voort

Afgelopen zaterdag heeft in het Museon de opening plaatsgevonden van de expositie van de Groene Camera 2021. Hier worden de foto’s van alle winnaars, runner-ups en bijna alle eervolle vermeldingen van de wedstrijd tentoongesteld. Deze expositie laat de allermooiste natuurfotografie van de Lage Landen zien.

De opening

Vanwege de coronamaatregelen was het een kleine, gezellige samenkomst met genodigden. Na een welkomstwoord van Friso Visser van het Museon en Daan Schoonhoven van de Groene Camera volgden een drietal korte maar zeer inspirerende presentaties van enkele prijswinnaars. Wouter van der Voort (Natuurfotografietalent van het jaar), Marcel van Kammen (winnaar categorie Vogels) en Dirk Vermaire (Natuurfotograaf van het jaar) vertelden onder andere over de totstandkoming van hun winnende foto’s.

Dirk Vermaire tijdens Groene Camera 2021
Dirk Vermaire vertelt hoe hij zijn winnende portfolio heeft gemaakt. Fotograaf: Daan Schoonhoven

Hierna konden de genodigden in kleine groepjes naar de expositieruimte om de foto’s te bewonderen. Hoewel de foto’s al op internet hebben gestaan is het toch altijd weer bijzonder om ze te zien als ze in het groot zijn afgedrukt op prachtige kwaliteit aluminium. De reacties waren dan ook heel positief.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

De expositie

Wil je zelf ook gaan kijken naar deze prachtige tentoonstelling? Hij is vanaf nu geopend voor het publiek. Tot halverwege maart 2022 hangen de foto’s nog in het Museon. Alle bezoekers van het Museon kunnen de expositie bekijken.

De Groene Camera wil nogmaals alle partners en sponsoren bedanken, met name het Museon, CameraNU.nl en Cewe.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u