Menu

Onderdeel van Pixfactory

“Kwetsbare natuur”, expositie van Vereniging Natuurfotografen Friesland

Fragiel Fotograaf: Gert Buter

VNF-Friesland

De leden van de Vereniging Natuurfotografen Friesland (VNF-F) hebben een bijzondere expositie ingericht rondom het thema “kwetsbare natuur”. Natuurfotografie met een bijzonder accent op de herwaardering van onze natuur.

Jong leven. Fotograaf: Jan Boer

Zorgen

“Wereldwijd zijn er grote zorgen over onze natuur, over bedreigingen waardoor onze leefwereld wordt aangetast. Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over klimaatsverandering, verdroging, verzuring, ontbossing, terugloop biodiversiteit, versnippering en vernietiging leefgebieden en vervuiling.
Bedreigingen die in totaliteit bijna niet te bevatten zijn, de optimist ziet hier en daar nog kansen en mogelijkheden het tij te keren, de pessimist raakt steeds verdrietiger en haakt af.” (deel uit expositietekst).

 

Verloren. Fotograaf: Eelko van der Horst

Verantwoordelijkheid

De betrokken natuurfotografen willen aandacht vragen voor dit thema en voelen een verantwoordelijkheid om in hun foto’s, naast de schoonheid van de natuur, ook de kwetsbaarheid te tonen. Het doel van de expositie is om de bezoeker te betrekken in de bewustwording van deze kwetsbaarheid en de unieke waarde van de natuur.

Bedreiging. Fotograaf: Rob Blanken

Thema

In het onderwerp is gezocht naar een mooie balans binnen “ kwetsbaarheid” en de expositie kent zeven sub-thema’s: jong leven, fragiliteit, dier in wereld, verloren, bedreiging, gevangen, verstoring.

Naast de fotografie wordt beeldende kunst van Marjen Blanken en Tineke Meinema gepresenteerd, verdiept met poëzie van Monique Buising.

Een unieke combinatie voor een expositie binnen de fotografie.

 

Keramiek Tineke Meinema.

Informatie

De expositie is te bezoeken van 13 december 2020 tot 7 maart 2021 op alle werkdagen van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur (maandag gesloten).

Adres: Museum Heerenveen, Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen.

Info: heerenveenmuseum.nl

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u