Menu

Onderdeel van Pixfactory

Expositie natuurfotografie ‘Onverwachte Natuurmomenten’

Expositie Jody Zweserijn
Een van de beelden die je tijdens de expositie kunt bezichtigen. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vanaf 31 augustus tot en met 30 november 2021 exposeert Jody Zweserijn in Castellum Hoge Woerd in Utrecht. De expositie, genaamd ‘Onverwachte Natuurmomenten – Jody Zweserijn natuurfotografie’, is georganiseerd door Jody Zweserijn en Steede Hoge Woerd. Deze expositie is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur gratis te bezichtigen.

Jody woont vanaf haar 13e in De Meern. Als fotografe specialiseert ze zich in de natuur: landschappen, dieren en macro. En voor deze expositie maakte ze nieuw werk in de regio Utrecht van Haarzuilens tot Amelisweerd. Met haar onverwachte kijk op de natuur creëert Jody bijzondere beelden.

Expositie Jody Zweserijn
Expositie ‘Onverwachte Natuurmomenten’. Fotograaf: Jody Zweserijn

Jody is een gepassioneerd natuurfotografe die haar baan bij de facilitaire dienst van een grote uitvoeringsinstantie in Utrecht combineert met fotografie. Haar specialisatie is landschapsbeelden. Haar foto’s kenmerken zich door uitgesproken lijnen, verrassende composities en altijd bijzondere belichtingen waardoor ze een unieke sfeer vangen.

Expositie Jody Zweserijn

In het Castellum Hoge Woerd komen natuur, cultuur en erfgoed samen, met Steede, Podium en Museum Hoge Woerd op één plek. Steede Hoge Woerd organiseert wisselexposities op het Platform van Castellum Hoge Woerd, over het thema natuur. De foto’s van Jody voor deze expositie zijn voor een deel gemaakt in de directe omgeving van het Castellum, waarmee ze de thema’s van het Castellum verenigt: je ziet onder meer Haarzuilens, de Haarrijnse Plas, het Máximapark en de Hamtoren door de ogen van Jody zoals je ze nog niet eerder zag.

Expositielocatie

De expositielocatie van de expositie natuurfotografie ‘Onverwachte Natuurmomenten’ is: Castellum, Hoge Woerdplein 1 te Utrecht. De foto’s van Jody zijn afgedrukt op groot formaat en zijn te bezichtigen in de expositieruimte voor tijdelijk expo’s (het Platform).

Begeleide fietstochten

Op zaterdag 23 oktober en zaterdag 6 november kun je tussen 13.30 en 17.00 uur met Jody langs een aantal fotolocaties fietsen. Jody geeft die dagen een korte introductie op de foto’s bij de expo. Daarna fiets je samen door de omgeving. Jody vertelt ter plekke over het ontstaan van de foto’s: haar keuzes tijdens de voorbereiding, het perspectief en de camera-instellingen.

Meer informatie

Meer informatie over de expositie in het Castellum en de fietstochten kun je vinden op: Utrecht natuurlijk en meer informatie over over het werk van Jody is te vinden op haar website: Jody Zweserijn photography.

 

 

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u