HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Foto-expositie van Adri de Visser

Adri de Visser
Beeld uit de tentoonstelling ‘Africa together’. Fotograaf: Adri de Visser

Natuurfotograaf Adri de Visser opent zondag 9 juli 2017 om 16.00 uur met een lezing een adembenemend mooie fototentoonstelling ‘Africa Together’. Zijn mooiste natuurfoto’s uit Afrika zijn de komende maanden op levensgroot formaat te zien in Museum Ton Schulten in Ootmarsum.

Adri werd wereldberoemd met zijn foto van een leeuwin die net de moeder van een antilopekalf verslonden heeft. Vervolgens ziet het kalf het roofdier aan voor zijn moeder. Dit beeld en vele andere vertederende en indrukwekkende foto’s van de bedreigde Afrikaanse natuur zijn te zien in de fototentoonstelling.

Helaas heeft Adri de Visser zijn laatste foto al gemaakt, want een overval in Nairobi, op een donkere avond in november 2012, werd hem bijna fataal. Adri krijgt eerst drie kogels in zijn buik. Er vallen nog twee schoten. De ene kogel raakt zijn nekwervels en de andere zijn oog. Zijn goede oog. In een paar seconden is ondernemer en natuurfotograaf Adri de Visser vrijwel blind en verlamd.

Tot dat dramatische moment leefden Adri en zijn vrouw Regine hun droom. Hard werken in het voorjaar en de zomer, in hun winkel in teakhouten meubelen, en in de wintermaanden naar Afrika. Reizen, wilde dieren fotograferen, genieten van het leven, van elkaar, van de vrijheid. Een Land Rover Defender is hun huis, hun achtertuin is de savanne, de jungle of de woestijn. Onvergetelijke momenten.

“Het zijn de kleine dingen die geluk brengen. Een zonsopkomst. Samen naast de auto, op een kleedje onder een boom, en dan staat er opeens een olifant vlak naast ons. Zebra’s, giraffes. Oog in oog met een gorilla. ’s Avonds met z’n tweeën bij een kampvuurtje, met een whisky. Je hoort de leeuwen, de krekels. De geluiden van Afrika, de geur van Afrika. De puurheid.” Adri maakte prachtige foto’s in zijn geliefde Afrika. De bezoeker die even de tijd neemt om ze te bekijken, ziet zijn liefde voor de natuur en zijn oog voor detail.

Het museum is te vinden op Ton Schultenplein 1 in Ootmarsum.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Door T. Moolenaar op 5 augustus 2017 om 15:41

    Een fantastische expositie van een unieke fotograaf en zijn vrouw. Zeer aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *