Menu

Onderdeel van Pixfactory

Foto-expositie Vereniging van Natuurfotografen Friesland: ‘kwetsbare natuur’

Jong leven. Fotograaf: Irma Cazemier

Van 10 september tot en met 23 oktober 2022 wordt de expositie ‘kwetsbare natuur’ van de Vereniging van Natuurfotografen Friesland (VNF-F) tentoongesteld in het cultureel centrum Schierstins te Veenwouden in Friesland. Het is een natuurfotografie-expositie met een bijzonder accent, gericht op kwetsbaarheid en herwaardering van onze natuur.

Verloren. Fotograaf: Henny Leijtens

VNF- Friesland

VNF- Friesland is een actieve vereniging met 50 leden. De vereniging stelt zich ten doel de fotografische ontwikkeling van de leden in de natuurfotografie te bevorderen. De vereniging wil ook graag naar buiten treden met het werk en hoopt daarbij respect voor de natuur bij anderen te ontwikkelen of te vergroten.

Bedreigd. Fotograaf: Rob Blanken

Betrokkenheid en verantwoordelijkheid

De betrokken natuurfotografen willen aandacht vragen voor het thema ‘kwetsbare natuur’ en voelen een verantwoordelijkheid om in hun foto’s, naast de schoonheid van de natuur, ook de kwetsbaarheid te tonen. Het doel van de expositie is om de bezoeker te betrekken in de bewustwording van de kwetsbaarheid en de unieke waarde van onze natuur. De fotografie wordt ondersteund met poëzie van Monique Buising.

Jong leven. Fotograaf: Jan Boer

Meer informatie

Het cultureel centrum Schierstins ligt aan de Hoofdstraat 1, 9269 SW, in Veenwouden (Friesland). De expositie is te bezoeken van 10 september tot en met 23 oktober 2022 en de toegang is gratis. Het cultureel centrum Schierstins is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Op de maandag is het centrum gesloten.

Ter info: de expositie was ook in 2021 te bezoeken in museum Heerenveen. Dit betrof, door de culturele lockdown i.v.m. Covid-19, slechts een korte periode.

Meer informatie is te vinden op de websites: schierstins.nl en vnf-friesland.nl.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u