HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Foto expositie in De Wieden

Riet branden. Fotograaf: Iris Boxum

Liefhebbers van fotografie kunnen vanaf zaterdag 25 maart een kijkje nemen in de watertoren in Sint Jansklooster. Fotografe Iris Boxum laat mooie foto’s zien van rietsnijder Jan Stam uit Belt-Schutsloot.

Fotosessie met rietsnijder
Iris Boxum is 19 jaar en geboren in St. Jansklooster. Sinds 2016 is ze afgestudeerd als fotograaf. Haar eindopdracht was een fotosessie met rietsnijder en teler Jan Stam uit Belt-Schutsloot met als thema Niemandsland. Haar foto’s zijn verrassend zwart-wit afgedrukt. Een bijzondere sfeer werpt zij op het werken in het rietland in De Wieden. De expositie is te bezichtigen vanaf zaterdag 25 maart tot en met zaterdag 13 mei.

Fantastisch uitzicht
Beklim de toren, geniet van de foto’s én van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden. De toren is tot 1 april van 12.30 tot 15.00 uur open voor publiek. Van april tot en met oktober geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 3,- voor leden van Natuurmonumenten (kinderen € 2,- ) en € 5,- voor niet-leden (kinderen €3,- ). Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum en de watertoren.

Spektakel
De watertoren van St. Jansklooster staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op initiatief van Natuurmonumenten, BOEI en waterbedrijf Vitens is de toren in 2014 omgebouwd tot uitkijkpunt. In de watertoren voert een spektakel van trappen, in totaal 207 treden, je door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir geniet je van een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden.

Portret. Fotograaf: Iris Boxum

(bron: Natuurmonumenten)

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *