Menu

Onderdeel van Pixfactory

Foto-exposities bij het Groninger Landschap

Egel. Fotograaf: Gerben Veenstra

Gisteren hadden we als tip de foto-exposities bij het Museon en Foam, vandaag hebben we twee exposities voor je bij het Groninger Landschap.

In het bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep kun je de expositie ‘Natuur en ruimte van het Groninger land’ bewonderen. De volgende data worden door het Groninger Landschap benoemd: 4-3, 11-3, 18-3, 25-3. Het Groninger land met zijn ruimte, open natuur- en cultuurlandschap en de mooie luchten is bijzonder. Fotograaf Gerben Veenstra exposeert tot eind maart sommige van zijn mooiste foto’s. Zijn medewerking aan vele projecten heeft hem de kans gegeven de natuur van onder andere de Waddenzee, de kwelders en strekdammen van zeer nabij te fotograferen, dit alles zonder bijvoorbeeld vogels onnodig te verstoren.

Een andere expositie is te vinden in Koetshuys Ennemaborgh. Daar exposeert Simone Schuitema. Data: 4-3, 5-3, 12-3, 18-3, 19-3, 25-3, 26-3, 1-4, 2-4, 9-4, 15-4, 16-4, 22-4, 23-4, 29-4, 30-4. Haar hobby fotografie is ontstaan na het kopen van een analoge spiegelreflexcamera van Minolta. Om niet meer in de automatische stand te willen fotograferen, volgde zij cursussen bij Vrijdag, het Kunstencentrum in Groningen. Na de overstap naar digitale fotografie en nu zelfs met fotobewerking laat zij zien, dat je hele mooie dingen met het beeld kunt doen. Bij de Fotolocatie in Groningen heeft zij zich onder leiding van Renze Dijkema meer inzicht verworven in een andere manier van kijken naar het beeld en wat je er mee kunt doen. Dit is haar 2e expositie, de vorige was in een klein kerkje in Meedhuizen.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u