HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Fotobespreking

Fotografie is leren kijken, maar om je verder te ontwikkelen is het wel erg fijn om af en toe tips te krijgen van andere fotografen. Om jou als lezer nog beter te kunnen bedienen hebben we als Natuurfotografie.nl een club gevorderde fotografen bereid gevonden om wekelijks lezersbeelden te bespreken. Op positieve en enthousiasmerende wijze willen we van beginner tot gevorderde fotograaf interactief gaan ondersteunen in hun ontwikkeling en fotografie.

Fotobespreking
Eerste thema voor het nieuwe onderdeel van Natuurfotografie.nl, de fotobespreking: water Fotograaf: Johan van der Wielen

Van ‘oh prachtig’ leer je niet zoveel…

Fotografie is een vaardigheid, de enige manier om beter te leren fotograferen is simpelweg … meer fotograferen. Daarbij is het wel zo prettig om feedback te ontvangen op je eigen beelden, ben je op de goede weg, hoe kijkt een ander aan tegen jouw werk en met welke tips zou je aan de slag kunnen gaan om je nog verder te ontwikkelen. Vroeger werd je lid van een fotoclub om samen op pad te gaan en feedback te ontvangen op je eigen beelden. Tegenwoordig zijn het vooral de social media waarop men elkaars beeld bekijkt. Toch mist vooral het snelle internet vaak de gedegen inhoudelijke component. Van ‘oh prachtig’ en ‘like’ leer je niet zoveel.

Team van fotografen

Speciaal voor dit nieuwe onderdeel heeft Natuurfotografie.nl een team van goede fotografen bereid gevonden om lezersbeelden te bekijken. Iedere week zal één van de fotografen een viertal beelden uitkiezen die hij zal voorzien van complimenten en tips. Deze feedback zal heel breed zijn, van compositie tot techniek, van materiaalkeuze tot lichtval en van onderwerp tot uitvoering. Vol trots stellen we aan jullie ons team voor:

Stuur in voor het maandthema

Net als met de wedstrijden werken we bij de fotobespreking met thema’s. In de eerste week wordt het thema bekendgemaakt en mag je gaan insturen. Iedereen mag foto’s insturen binnen het thema, van beginnende tot gevorderde fotograaf. Heb je specifieke vragen bij je beeld, stel die dan al bij voorbaat dan kan de besprekende fotograaf dieper ingaan op datgene wat jou bezighoudt. In de drie weken erop volgend zal één van de fotografen 5 beelden uitzoeken die hem op enige manier opvallen en bespreken. Thema’s zullen onder andere zijn: water, insecten, ochtend- en avondkleuren, natuur in de stad, zwart & wit enz. Bedenk wel dat alleen beelden worden besproken die ook daadwerkelijk binnen het thema passen. Kortom, we zorgen voor diversiteit en afwisseling en hopen op veel inzendingen!!

Rechten ingestuurde beelden

Alle rechten van de ingestuurde beelden blijven bij de maker. Degene die de beelden instuurt dient ook de maker van het beeld te zijn. De beelden worden voorzien van naam van de maker en zullen, wanneer ze worden uitgekozen voor bespreking, alleen worden gebruikt in het betreffende artikel voorzien van feedback. De beelden worden niet zonder toestemming van de maker verspreid aan derden of gebruikt voor andere doeleinden dan de fotobespreking. Wel kunnen de foto’s worden gebruikt om het betreffende artikel van de besproken foto’s onder de aandacht te brengen op social media. Dit zal altijd als embedded link gebeuren, foto’s worden niet op social media geüpload.

 

Deel dit artikel


13
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Net als bij de Photo Challenge is de maximale bestandsgrootte 500 Kb.
  Groet,
  Jaap

 2. Door Brigit Goderie op 1 juli 2016 om 23:16

  Wat is de maximumgrootte van een foto. Ik krijg een foutmelding bij het insturen van een foto dat hij te groot zou zijn.

 3. Gaaf nieuw onderdeel… Ik ben benieuwd…

 4. Door Bianca Vermeer-Nieuwkerk op 29 juni 2016 om 11:25

  Beste fotografen, hoeveel foto’s mag je per thema insturen? Of, en ik kan wel wekelijks tijd maken voor 5 foto’s hoor… 😉 Groetjes Bianca.

  1. In principe onbeperkt máár… per maand thema zullen 3x 5 foto’s worden besproken door 3 verschillende fotografen. Daarbij zal per maandthema max 1 beeld per inzender worden gekozen èn … worden alleen beelden besproken die ook daadwerkelijk met het thema te maken hebben (inmiddels zijn namelijk de eerste beelden al binnengekomen die niets met het thema te maken hebben)

   1. Door Bianca Vermeer-Nieuwkerk op 29 juni 2016 om 11:50

    Dankjewel! Ik was niet van plan zó veel in te sturen, maar een stuk of drie. En die hebben met water te maken 😉

    1. succes! We zien ze graag verschijnen!

 5. Ja, hoor. We kunnen altijd het gesprek aangaan.

  1. stuur mij dan even een mail (johan@natuurfotografie.nl) met jouw ideeën.

 6. Wanneer kan ik op gesprek komen? 😉

 7. Wat leuk, direct een open sollicitatie 😉

 8. Geen dames fotografen in het team? Hoe moet dat nu goedkomen met de vrouwelijke touch?

  1. proef ik hier een sollicitatie? Ik heb wel degelijk dames benaderd maar helaas heeft geen mogelijkheid of tijd gevonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *