Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotografeer de eerste tekenen van de lente

Boerenkrokus
Boerenkrokus. Fotograaf: Nel Talen

Ook al is het officieel nog volop winter, toch zijn de eerste tekenen van de lente al in aantocht. Overal zie je uitlopende knoppen aan planten en bomen. Ook zijn er langzaam weer frisgroene blaadjes te zien en komen de eerste voorjaarsbloeiers weer boven de grond uit. Hiernaast zit de eerste bloesem alweer aan sommige bomen. Een nieuw seizoen met weer volop mogelijkheden voor de natuurfotograaf. Dus regen of geen regen, pak je camera en ga naar buiten!

Voor foto’s van ontluikende knoppen hoef je niet ver weg. Ga eens in de buurt een blokje om en je zult zien dat je al ontzettend veel tegenkomt. Een ‘simpele’ narcis of krokus in de wegberm bijvoorbeeld. Sommige steken net hun kopje boven het gras uit, andere staan in de knop en sommige staan zelfs al volop in bloei. Experimenteer met verschillende standpunten en als je de beschikking hebt over verschillende lenzen, pak dan eens een andere lens dan je gewend bent. Dat kan soms verrassende plaatjes opleveren.

Voor wie uitkijkt naar het frisgroen van de lente: kijk dan ook eens bij rozenstruiken. Daar zie je nu al de eerste kleine groene blaadjes ontstaan. En zo zijn er nog meer planten te vinden waar de eerste blaadjes zich voorzichtig laten zien. De magnolia staat ook vol in knop, al is het nog even wachten tot de prachtige bloemen tot bloei komen. En knopjes van bloemen en blaadjes kom je aan heel veel verschillende struiken tegen op dit moment. Maak er eens een projectje van: fotografeer zoveel mogelijk verschillende knoppen van bomen en planten en let daarbij eens op de kleur en structuur. Je zult versteld staan van alle verschillende verschijningsvormen en kleuren, van rood en bruin tot groen en geel. En dat biedt weer heel veel vrolijke mogelijkheden om mooie plaatjes te schieten.

Voor meer informatie lees je ook het artikel De natuur ontluikt.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u