Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotografeer het water!

Nederland is een waterland. De Noordzee, de rivieren, de slootjes en niet te vergeten dé regen. Deze maand staat bij CameraNU.nl het thema: 'Waterfotografie' centraal. Of je nou de natuur in trekt of thuis aan de slag gaat met druppelfotografie, met water is van alles mogelijk.
Stromend water in een rivier met keien. Fotograaf: CameraNU.nl

Thema: waterfotografie bij CameraNU.nl

Trek er ’s morgens vroeg er op uit om de natuur te zien ontwaken en fotografeer met dauw. De dauwdruppels op de bladeren en in de spinnenwebben zorgen voor prachtige effecten. Fotografeer vlinders in het hoge gras, werk met het tegenlicht van de opkomende zon en de schittering van de dauw en je zult unieke plaatjes schieten. En is er even geen dauw, maar wil je toch zo’n foto maken: pak dan de plantenspuit erbij en creëer je eigen ‘dauw’.

Druppelfotografie. Fotograaf: CameraNU.nl

Spelen met water

Ook kun je water fotograferen met verschillende sluitertijden en grijsfilters voor bijzondere effecten. Zoek een mooie locatie op, of dat nou bij de zee is of juist bij een rivier. Speel met verschillende sluitertijden om het effect te bereiken wat jij wil! Een lange sluitertijd zorgt ervoor dat je meer beweging in beeld krijgt bij stromend water en voorbij waaiende wolken. Wil je juist meer details zien, zoals golfjes en spetters? Gebruik dan juist een snellere sluitertijd!

Eend in de reflecties van de omgeving. Fotograaf: Jan Boer

Kleurrijke omgeving

’s Avonds plant je je statief neer in de duinen en fotografeer je de zee bij ondergaande zon. Want zeg nou zelf: wat is er mooier dan een prachtig gekleurde lucht boven zee. Schiet ‘seascapes’ aan de Nederlandse kust en je zult je verbazen over de dynamische en kleurrijke omgeving die ons land te bieden heeft. Let in warme zomernachten ook eens op dit bijzondere verschijnsel: zeevonk! Dit eencellig organisme zorgt voor een adembenemende blauw fluorescerende bij beweging van het water. Zorg er bij fotograferen aan zee wel altijd voor dat je apparatuur geschikt is om mee te nemen en dat zand en/of waterspray niet binnen kunnen dringen.

Rust vinden aan het Texelse Noordzeestrand, spelen met filters. Fotograaf: Dave Zuuring

Aan de slag

Ook aan de slag met het Waterfotografie? Kijk op CameraNU.nl voor tips & tricks rondom dit topic. En wie weet schiet jij binnenkort de foto’ s in ons waterland.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: