Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotograferen van vogels

De sperwer pakte een tortel in mijn tuin. Fotograaf: Renate van den Boom

Eerder schreef ik een column over het kijken en fotograferen van vogels. Uit een recent onderzoek is gebleken dat hoe meer soorten vogels we zien, hoe gelukkiger we worden. Wil je zelf ook vogels kijken en fotograferen? Hopelijk heb je dan iets aan deze tips.

Vogels zijn overal! Je hoeft ze alleen maar te zien. Of eigenlijk hoor je ze vaak eerder dan dat je ze ziet. Het helpt dus om de verschillende vogelgeluiden te leren. Juist in de winter zie je ze goed, omdat er geen bladeren aan de bomen zitten.

Vogels kun je makkelijk naar je tuin lokken door ze te voeren. Kies daarvoor wel speciaal voer voor de vogels uit. Dan hou je ze gezond. Zelf heb ik verschillende soorten voer in mijn tuin, zoals vet, zaden en nootjes. Maar ook fruit trekt weer verschillende soorten vogels aan. Ook op je balkon kun je de vogels voeren. Als je lid bent van Natuurfotografie Magazine, krijg je via de voordelenpagina op Natuurfotografie.nl korting op vogelvoer.

Als je een vogel in je tuin wilt fotograferen, kan dat ook vanuit je woonkamer. Lekker warm, met een kop koffie of thee bij de hand. Zorg wel dat je eventuele spiegelingen in het raam vermijdt. Mijn ervaring is dat vogels zich niet zo heel veel aantrekken van ons. Maar maak geen snelle, onverwachte bewegingen. Deze sperwer fotografeerde ik op een paar meter afstand, vanachter mijn schuifpui. Door heel rustig te bewegen, kon ik ruim een half uur van hem genieten. De tortel heb ik daarna laten liggen en de twee daaropvolgende dagen kwam de sperwer nog terug om de rest op te eten!

Meer informatie vind je in de column: Ik wens je heel veel vogels toe!

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u