Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotografietips voor in de natte natuur

Krijgen we nog regen vandaag? Fotograaf: Bob Luijks

Na een periode van veel regen is de natuur momenteel erg nat. Dat betekent opletten waar je loopt als je gaat wandelen. Het is overal erg drassig en er staan veel plassen. Dit zal voor sommigen een reden zijn om nu de natuur te mijden, maar juist die plassen en natheid kunnen mooie foto’s opleveren. Hieronder vind je enkele fotografietips voor in de natte natuur.

Enkele voorbeelden

  • Door de natte natuur komen de kleuren extra mooi uit. Zoals bijvoorbeeld het mos op de bodem. Het lijkt soms wel fluorescerend.
  • Ook de plassen zelf kunnen verrassende beelden opleveren. Je moet het alleen wél even zien. Ga eens op een andere manier naar en ín een plas kijken. Zoek of er iets in de omgeving is wat mooi kan reflecteren in die plassen. Als je vanuit andere invalshoeken kijkt zie je ineens hele andere beelden.
  • Soms ligt er een blaadje in een plas waar dan weer water op ligt. Als je dan in dat kleine beetje water een weerspiegeling kunt vinden, heb je de basis voor een mooi en uniek plaatje.
  • Als er wat wind staat en de plas dus geen vlakke spiegel is, kun je er toch nog een mooie abstracte foto van maken.
  • Als je op pad gaat net na een regenbui, hangen er overals nog druppels. Ook daar kun je uiteraard gebruik van maken. In die druppels is vaak ook een mooie weerspiegeling te zien. Ook een bijzondere hoek door de zon kan een mooie foto opleveren.
  • Ook tijdens een regenbui kun je mooie foto’s maken. De vallende druppels in de plassen geven mooie kringen. Probeer dit ook eens vast te leggen met een iets langere sluitertijd. Een regenplas ziet er dan ineens heel anders uit.
  • Houd er rekening mee dat je de camera goed moet beschermen tegen de regen.
  • Heb je het geluk dat er nog wat nachtvorst is, dan kunnen die plassen uiteraard bevriezen. Ook dit kan mooie plaatjes opleveren. De structuren van het ijs met een ochtendzonnetje erbij doen wonderen.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u