Fototentoonstelling Wim van Passel in het Natuurmuseum Brabant

Yellowstone.

Yellowstone: de pracht en kracht van moeder natuur

Al ruim 40 jaar reist de Brabantse natuurfotograaf Wim van Passel samen met zijn echtgenote Jeanette rond de wereld om zodoende de meest ongerepte en afgelegen plekken op aarde vast te leggen.

Van Passel zet zich in voor het bevorderen van de belangstelling voor de natuur. Hij werkt daarbij nauw samen met het Wereld Natuur Fonds. Vorig najaar heeft hij op uitnodiging door het Yellowstone National Park, gelegen aan de Westkust van de Verenigde Staten, gereisd.

Yellowstone National Park

Yellowstone is een supervulkaan waarvan er maar enkele op de wereld zijn. Het Yellowstone National Park is ongeveer 9000 km2 groot en in het park zijn de sporen van het onderliggende vulkanisme duidelijk zichtbaar. Je vindt er meer dan 10.000 geothermische waterbronnen en 200 geisers. In het verder grotendeels beboste landschap leven onder andere bizons, herten, beren, coyotes en wolven.

Yellowstone kent een onovertroffen kleurenpracht en een buitensporige vormgeving van de aardkost. Kleuren en vormen die menig abstract schilder of beeldhouwer jaloers zouden kunnen maken. Het park laat “De ultieme kunst van Moeder Aarde” zien.

Tijdloze Momenten

Op dit moment zijn de foto’s van, de “abstracte schilderkunst van Moeder Natuur” vastgelegd door Van Passel in het National Yellowstone Park te zien in het Natuurmuseum Brabant. De foto’s worden tentoongesteld op doeken van 2 x 2 meter.

De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij Tijdloze Momenten. Dit is een natuurfotoproject van Wim en Jeanette van Passel. Het project heeft tot doel de ongekende schoonheid van de laatste stukjes ongerepte oernatuur tijdig vast te leggen voor de kinderen van onze kinderen voordat deze verdwenen zijn. Wim en Jeanette hebben hun fotomateriaal beschikbaar gesteld aan het museum.

Informatie

De fototentoonstelling is te zien tot en met de kerstvakantie.

Natuurmuseum Brabant is gevestigd aan de Spoorlaan 434 in Tilburg. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden en meer informatie op de website van Natuurmuseum Brabant.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant voor u