Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ga je op pad? Vergeet je tas niet

Als je veel buiten fotografeert, is het natuurlijk handig om een goede cameratas bij je te hebben. Daarnaast is het ook belangrijk te bepalen waar je je tas voor gebruikt. Ga je op reis en neem je veel bagage mee of ga je een wandeling in de buurt maken en heb je niet zoveel nodig? Voor iedereen is een tas verschillend en zo ook voor iedere fotograaf.
Een goede fototas is onmisbaar als je op pad gaat.
Een goede fototas is onmisbaar als je op pad gaat. Fotograaf: Unsplash

Landschapsfotografie

Houd je van landschappen fotograferen? Neem dan meerdere objectieven met je mee.

Een groothoeklens is bijvoorbeeld een echte landschapsfotografielens, maar ook met telelenzen kun je een landschap prachtig in beeld brengen. Bescherm je objectieven goed in een hoes of in aparte vakjes in een tas.

Wildlife fotografie

Met wildlife fotografie ligt het aan de situatie welke lens je gaat gebruiken. Fotografeer je van een afstand, dan is een telelens geschikt, maar heb je de kans om dichtbij te komen, dan is een standaardlens weer goed te gebruiken. Om wildlife te spotten kan het voorkomen dat je lang moet lopen, of lang bij een bepaalde plek blijft hangen. Een lichtgewicht rugtas is hiervoor ideaal en omdat je geen statieven of tal je objectieven hoeft mee te nemen, is een rugtas van een kleiner formaat hier geschikt voor.

Een lichtgewicht rugtas is ideaal bij het wildlife spotten.
Een lichtgewicht rugtas is ideaal bij het wildlife spotten. Fotograaf: Unsplash

Op reis en in de nacht

Ga je op reis of wil je in de nacht fotograferen? Dan is het handig om extra ruimte in je tas te hebben voor kleren en genoeg ruimte om belangrijke spullen zoals je autosleutels of paspoort in op te bergen. Ga je op vakantie of ‘s avonds fotograferen met lange sluitertijden? Neem dan ook een statief mee. Reisstatieven zijn vaak inklapbaar en kun je makkelijk in een tas stoppen. Een wat grotere rugtas met vakjes aan de buitenkant kun je hier goed voor gebruiken.

Vergeet dit niet mee te nemen

Grijp je vaak mis naar spullen tijdens het fotograferen en ben je benieuwd naar wat je in je tas mee moet nemen? Ontdek hier wat je niet moet vergeten als je op pad bent met je camera!

Fotografeer de bodem van de Waddenzee
Fotografeer de bodem van de Waddenzee. Fotograaf: Unsplash

Fotografeer de bodem van de Waddenzee

Houd je ervan om landschapsfoto’s te maken en wil je graag bijzondere landschapsfoto’s maken? Meld je aan voor de workshop Landschapsfotografie op het wad! Hier ga je met laag water fotograferen aan de kust, waardoor de bodem van de Waddenzee zichtbaar wordt. Neem je tas mee met een statief, groothoeklens en filters, het belooft een mooie avond te worden.

Profiteer van 20% korting

Als lezer van Natuurfotografie Magazine profiteer je nu van 20% korting op alle Thule tassen. Deze code is geldig tot en met 23 april, dus profiteer snel. Gebruik de code NFMTAS20 bij je bestelling.

Bekijk alle Thule tassen

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: