HOME < PRAKTIJK < GEBIEDEN
GEBIEDEN

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk, afgelegen in een immense zandverstuiving, een oase van rust, een inspiratiebron voor natuurfotografen. Het stuifzand vormt misschien wel de grootste trekker. In deze beschrijvingen zoomen we echter in op de directe omgeving van Radio Kootwijk.

wild zwijn

Wilde zwijnen vind je hier heel gemakkelijk, zeker bij het dorp Radio Kootwijk. Let goed op de windrichting; zwijnen zien niet goed, maar ruiken als de beste. Wild laat zich graag zien in de ochtenden op de uitgestrekte heidevelden en bij de vennen. In de ochtend is er rust en weinig verstoring. Een ander dier dat je tegen kunt komen is de rugstreeppad. De nachtzwaluw laat zich juist in de late avonden zien en horen, te herkennen aan het mechanische geluid.

Radio Kootwijk is een voormalig zenderpark dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Het werd gebouwd vanaf 1918. Ook werden er voor werknemers woningen gebouwd, die samen het gelijknamige dorp gingen vormen. Om verstoring van de radiosignalen te voorkomen, werd het ver buiten de bewoonde wereld opgetrokken. Tegenwoordig gebruikt Staatsbosbeheer het voor evenementen, zoals de Veluwse Fotodagen. Eind september 2015 kun je binnen kijken in dit markante gebouw. Op de Hoog Buurlose Heide kun je in de maand augustus prachtige foto’s maken van de heide. Libellen kom je overal tegen. Fotografeer ze in de vroege ochtend wanneer ze nog nat en koud zijn.

Ideaal voor

In de ochtend tijdens zonsopkomst is het beste.

Beste plekken

Hoog Buurlose Heide: edelherten

Weg van Harskamp naar Radio Kootwijk (Hoog Buurlose Weg): fraai in de ochtend met de fiets.

Interessante soorten binnen het gebied

Edelhert, vos, rugstreeppad, adder, ree.

Op de kaart

Deel dit artikel

Facebook icon Twitter icon Google plus icon

2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Door Astrid de Beurs op 4 oktober 2015 om 09:04

    We gaan nog veel van je zien en lezen Joeri! Top!

  2. Door koos en petra Beekhuizen op 1 oktober 2015 om 21:39

    Goed gedaan Joeri, wij zijn trots op je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *