Menu

Onderdeel van Pixfactory

Gerwin Kieboom in Beeld

Gerwin Kieboom werd geboren in 1974 in Oosterhout en woont tegenwoordig in Raamsdonksveer, werkzaam als projectleider bij een aannemingsbedrijf. Als kleine jongen was hij altijd in de natuur aanwezig om vogels te spotten, boomhutten te bouwen, het eerste kievietsei te zoeken of te vissen langs de waterkant. Deze hobby verwaterde echter toen hij naar de middelbare school ging en andere interesses kreeg.
Goldwing
Goldwing

Wie is Gerwin Kieboom?

Gerwin KieboomDe echte natuurfotografievonk ontbrandde pas in de kerstvakantie van 2012. De oude passie van vroeger kwam weer in vol ornaat naar boven en al vrij snel was hij niet meer te houden….

En nu, 4 jaar later, werd ik op zijn bestaan geattendeerd door een collegafotograaf die ik toevallig in het veld sprak: “Gerwin Kieboom, die ken je zeker wel…”?! Nóóit van gehoord. Maar dat woordje “zeker” had zijn werk al gedaan: een zaadje nieuwsgierigheid was geplant. En zonder al te veel verwachtingen, maar met een gezonde interesse, besloot ik uiteraard even een kijkje te nemen.

Onscherpte

En ik werd niet teleurgesteld. Integendeel; wat een feest der verrassing! Spetters, bokeh, beweging, panning vliegen je om de oren. Onscherpte, onscherpte en nog eens onscherpte. Gerwin lijkt de grenzen van de abstractie binnen de natuurfotografie op te zoeken en daar volop mee te experimenteren. Hij mag zich de allereerste fotograaf noemen, die hier een vrijwel geheel onscherpe portfolio aanlevert. En dat vergt lef, in een wereldje waarin scherpte en herkenbaarheid toch nog steeds de heersende moraal zijn en waarin artistieke uitspattingen toch al snel kunnen rekenen op een “Dit is mij toch echt iets te abstract“-reactie.
Maar dit zijn géén gevalletjes ‘gered-van-de-prullenbak’. Dit zijn doelbewuste keuzes die zeer consequent en ook nog eens vakkundig zijn uitgevoerd en dat maakt het interessant. Als losse beelden, maar zeker ook als serie.

Eigen stijl

“Een echt eigen stijl heb ik nog niet vind ik zelf…” Aldus Gerwin. Dan wacht ik met plezier op de dag dat hij die wel zegt te hebben…:D

Apparatuur

  • Nikon D800
  • Samyang fish eye
  • Sigma 120-300 mm
  • Nikon 24-70mm
  • Nikon 70-200mm
  • Nikon 400mm

Portfolio

Electric Fishing
Electric Fishing Fotograaf: Gerwin Kieboom

“Natuurfotografie is voor mij de perfecte hobby om mijn rust in te kunnen vinden en om creatief bezig te zijn. De ontspanning die je nodig hebt.”

Walking on water
Walking on water Fotograaf: Gerwin Kieboom

“Een echt eigen stijl heb ik nog niet vind ik zelf. Ik heb wel een voorkeur voor het fotograferen met langere sluitertijden, waardoor er veel beweging in een foto komt. Maar het is niet zo dat ik alleen hier mee bezig ben. Iedere situatie vraagt in mijn ogen om een andere aanpak, of een methode om tot het beste plaatje te komen. “

Waterballet
Waterballet Fotograaf: Gerwin Kieboom
Vulture painting
Vulture painting Fotograaf: Gerwin Kieboom

“Waar ik vroeger tevreden was met de soorten op mijn foto, ben ik tegenwoordig meer bezig met de foto zelf. Niet het onderwerp moet de foto mooi en interessant maken, al is dit altijd mooi meegenomen natuurlijk, maar juist mijn eigen inbreng en zienswijze moet de foto maken. Daarom ben ik de laatste tijd ook veel bezig met standaard soorten. Waaronder bijvoorbeeld de ondergewaardeerde kool- of pimpelmees.”

Twins
Twins Fotograaf: Gerwin Kieboom
Happy
Happy Fotograaf: Gerwin Kieboom

“De foto waar ik de mooiste herinnering aan heb, is de foto die ik “Inking Starlings” heb genoemd. Het fotograferen van spreeuwen is ontzettend leuk om te doen, maar ook alleen al het kijken er naar is machtig mooi. Met deze foto haalde ik op de wedstrijd Asferico 2015 een highly commended en dat is als pas beginnend fotograaf gewoon onwerkelijk. Om dit te vieren heb ik direct een ticket geboekt om het festival bij te wonen en om mijn eigen foto te zien hangen tussen al dat prachtige natuurfotogeweld.”

Inking starlings
Inking starlings Fotograaf: Gerwin Kieboom

Spoonbill
Spoonbill Fotograaf: Gerwin Kieboom

“Een droomsoort die ik al tijden heb, die ik al als kind al wilde zien, dat is de Harpijarend. Niet de condor maar deze ongekend krachtige arend is voor mij de heerser in de lucht. Wellicht ooit eens naar Brazilië om een glimp van hem op te kunnen vangen.”

Starling storm
Starling storm Fotograaf: Gerwin Kieboom
Goldwing
Goldwing

“Ik raak voornamelijk geïnspireerd door foto´s van andere fotografen. Ik kan het werk van andere fotografen ook enorm waarderen. “

Fotografie: Gerwin Kieboom

4 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

4 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: