HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Grip op creativiteit

Op maandag 1 juli 11:39 ontving ik een mail met als titel: “Vertrouwelijk: het Manuscript”. De mail was afkomstig van Bart Siebelink en met deze titel had hij gelijk mijn aandacht…

Grip op creativiteit

Dit was het moment waarop Bart de tijd rijp achtte om zijn maandenlange stilzwijgen te doorbreken en te laten weten dat zijn manuscript kon voldoen aan zijn hoge maatstaven.

Het manuscript bevatte de tekst van zijn langverwachte boek over het proces om tot authentieke creatieve natuurfoto’s te komen.

En nu was het zover: ik gooide mijn agenda om en maakte tijd om te gaan lezen, benieuwd als ik was. Terwijl ik aan het lezen was, maakte een bijzondere sensatie zich van mij meester. Ken je dat gevoel?  Een soort opgewonden gevoel van herkenning, dat iemand anders verwoordt wat je latent voelt en weet, maar waar je nooit de vinger op hebt kunnen leggen. En nu legde Bart er niet alleen zijn vinger op, maar zijn hele hand. Complete puzzels vielen in elkaar.

Ik begon aan een mail waarin ik mijn enthousiasme met Bart wilde delen. En terwijl ik aan het schrijven was, bedacht ik mij: “mailen, terwijl ik zó enthousiast ben? Ik moet Bart bellen, hij moet eerst even persoonlijk horen hóe goed ik het vind!”

Natuurlijk was Bart dolblij dat ik vond dat hij een masterpiece had afgeleverd. We hebben een tijd lang met elkaar gesproken. Achteraf ben ik ben blij dat ik de mail aan hem die ik was begonnen, alsnog heb afgemaakt, want nu kan ik namelijk mijn allereerste op het boek ook met jou delen. Aan het einde van de dag schreef ik dit aan Bart:

“Wat een fijne tekst Bart! Het leest zó prettig en je slaagt erin om diepgang te combineren met een grote praktische toepasbaarheid. Persoonlijk wordt ik echt superblij van dit boek. Echt uniek in zijn soort; een theoretisch basis, een model en methodiek/systematiek en tegelijkertijd zo dichtbij en persoonlijk. Je hebt jezelf overtroffen. Wat het bij mij oproept is dat ik meer zou willen, maar dat vind ik dan ook weer zo goed, dat je het beknopt houdt, gecomprimeerd. Het dwingt soms tot herlezen. JE HEBT JEZELF OVERTROFFEN en ik ben vereerd dat ik uitgever mag zijn van dit boek”.

Heel leuk, al die complimenten aan Bart, maar wat heb jij hieraan? Ik ben van mening dat heel veel fotografen enorm geholpen zullen zijn met deze uitgave. Dit boek overstijgt het niveau van ‘tips en tricks’ en laat creativiteit echt uit jouzelf komen.


Grip op creativiteitOp 5 oktober presenteren we dit boek tijdens een masterclass van Bart Siebelink in het Museon in Den Haag. Jij kunt hierbij zijn en persoonlijk ervaren om aan de hand van concrete opdrachten authentieke creatieve foto’s te maken. Klik hier voor het programma en om je aan te melden. Het aantal plekken is beperkt.

Tot 6 oktober kun je het boek met € 5,- voorintekenkorting bestellen via onze webshop. Bovendien betaal je geen verzendkosten. Klik hier om direct te bestellen.

Nu nog het geduld opbrengen om te wachten tot 5 oktober… Sterkte!

Deel dit artikel


2
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Geen verzendkosten geldt inderdaad alleen binnen Nederland. Toch heb je nog steeds het voordeel van €5,-!

  2. Door L. Van Dooren op 11 september 2019 om 11:49

    Geen verzendingskosten, schrijft u. Ik wou het boek bestellen en toch worden er in de laatste besteld€fase 4,95€ verzendingskosten aangerekend naar België. Daar gaat mijn voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *