HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Groene Camera 2018

Het is vanaf heden mogelijk foto’s in te sturen voor de Groene Camera 2018! De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België en wordt georganiseerd door PiXFACTORY, uitgever van o.a. natuurfotografie.nl en Natuurfotografie Magazine.

groene camera

Powered by SIGMA

Hoofdsponsor van de Groene Camera is SIGMA Benelux. De high-end Sports en Art objectieven van SIGMA sluiten uitstekend aan bij de veeleisende prosumer doelgroep van de Groene Camera. Voor meer informatie over SIGMA en relevante objectieven kun je deze speciale pagina bezoeken.

Uitgangspunten

De Groene Camera staat open voor deelname van elke foto die in Nederland en/of België is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier creëren we een min of meer gelijk speelveld voor elke deelnemer.

De Groene Camera gaat niet aan de haal met de ingezonden beelden door allerlei commerciële producten te maken van de ingezonden foto’s. Wij respecteren het auteursrecht en zullen foto’s eventueel en uitsluitend binnen de context van de fotowedstrijd publiceren.

De winnaars ontvangen naast de titel een prijs waar je ook echt iets aan hebt: € 1.000,- aan contanten te besteden bij de prijssponsor CameraTools uit Apeldoorn. Voor elke categorie winnaar is er een prijs van € 500,- vrij te besteden bij CameraTools uit Apeldoorn.

Na afloop zal er een tentoonstelling met de winnende foto’s te zien zijn.

Opzet

De wedstrijd telt drie onderdelen:

 • Groene Camera Natuurfotograaf van het jaar – portfolioprijs
 • Groene Camera Natuurfoto van het jaar – 8 categorieën
 • Groene Camera Natuurfotografietalent van het jaar – voor jongeren tot 18 jaar

Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfotograaf van het jaar stuur je een verhalend portfolio in bestaande uit minimaal zeven en maximaal negen beelden.

Het onderdeel natuurfoto van het jaar valt uiteen in acht verschillende categorieën. Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfoto van het jaar stuur je maximaal 15 foto’s in binnen één of meerdere van de in totaal acht categorieën.

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- waarvoor je maximaal 15 beelden kunt insturen. Je bepaalt zelf hoeveel beelden je instuurt en voor welk onderdeel.

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de prijs: Natuurfotografietalent van het jaar. Hiervoor is geen inschrijfgeld verschuldigd.

Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een ‘runner-up’ en vijf eervolle vermeldingen.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens PiXperience 365: het grootste event voor natuurfotografen. PiXperience vindt plaats op 24 en 25 maart 2018 in Congrescentrum Hart van Holland, Nijkerk.

Categorieën

Binnen het onderdeel Groene Camera natuurfoto van het jaar onderscheiden we de volgende categorieën.

 1. Landschappen. Landschappen, inclusief weer en natuurverschijnselen. Nederlandse of Belgische landschapsfoto’s met een hoofdzakelijk natuurlijk karakter, al dan niet met het weer en/of natuurverschijnselen in de hoofdrol.
 2. Dieren. Onder deze categorie vallen foto’s van in het wilde levende zoogdieren, reptielen en amfibieën in Nederland en België.
 3. Vogels. Foto’s van in het wild levende vogels in Nederland en België.
 4. Geleedpotigen en ongewervelden. Foto’s gemaakt van o.a. insecten, spinnen, slakken, kwallen, kreeften.
 5. Planten en paddenstoelen. Foto’s van planten en paddenstoelen. Binnen deze categorie vallen ook bomen, mossen en korstmossen.
 6. Abstract. Foto’s waarbij de nadruk ligt op vorm en structuur van natuurlijke onderwerpen.
 7. Onderwater. Natuurlijke onderwerpen, landschappen of dieren onderwater gefotografeerd.
 8. Zwart-wit. Foto’s passend in één van de bovenstaande categorieën, maar omgezet naar een zwart-wit bewerking.

Doe mee

Deelname aan de onderdelen Natuurfotograaf en Natuurfoto van het jaar staat open voor iedereen die 18 jaar of ouder is. De kosten voor deelname bedragen € 15,- incl. BTW. Deelname aan het onderdeel Natuurfotografietalent van het jaar staat open voor jongeren tot en met 17 jaar. Peildatum hiervoor is 1 maart 2018. Ouders/verzorgers dienen toestemming voor deelname te geven.

Doe mee en stuur je beste foto’s in! Klik hier om naar de website van de Groene Camera te gaan.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *