Menu

Groene Camera 2019

Het is vanaf nu mogelijk foto’s in te sturen voor de Groene Camera 2019! De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België en wordt georganiseerd door PiXFACTORY, uitgever van o.a. natuurfotografie.nl en Natuurfotografie Magazine.
Groene Camera 2019
Fotograaf: Jan Linskens

De Groene Camera is een fotowedstrijd voor elke natuurfotograaf uit Nederland en België. Ook jouw foto archief bevat ongetwijfeld verborgen schatten; foto’s waar je trots op bent. Stuur ze in en wie weet win jij de Groene Camera of een van de vele andere prijzen.

Naast de Groene Camera trofeeën maak je kans op de titel natuurfoto van het jaar, natuurfotograaf van het jaar of natuurtalent van het jaar én zijn er serieuze prijzen verbonden aan de Groene Camera.

De Groene Camera staat open voor deelname van elke foto die in Nederland of België is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier wordt er een min of meer gelijk speelveld gecreëerd voor elke deelnemer.

De Groene Camera gaat niet aan de haal met de ingezonden beelden door allerlei commerciële producten te maken van de ingezonden foto’s. Het auteursrecht wordt gerespecteerd; de foto’s zullen eventueel en uitsluitend binnen de context van de fotowedstrijd gepubliceerd worden.

De winnaars ontvangen naast de titel een prijs waar je ook echt iets aan hebt: € 1.000,- aan contanten te besteden bij de prijssponsor CameraTools uit Apeldoorn. Voor elke categorie winnaar is er een prijs van € 500,- vrij te besteden bij CameraTools uit Apeldoorn.

Na afloop zal er een tentoonstelling met de winnende foto’s te zien zijn.

Opzet

De wedstrijd telt drie onderdelen: Natuurfotograaf van het jaar, Natuurfoto van het jaar en Natuurfotografietalent van het jaar.

1. Natuurfotograaf van het jaar

Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfotograaf van het jaar stuur je een serie in, bestaande uit minimaal zeven en maximaal negen beelden. Onder een serie wordt verstaan: een reeks foto’s rond een thema die samenhang vertonen en samen een beeldverhaal vormen.

2. Natuurfoto van het jaar

Het onderdeel Natuurfoto van het jaar valt uiteen in acht verschillende categorieën. Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfoto van het jaar stuur je maximaal 15 foto’s in binnen een of meerdere van de in totaal acht categorieën.

3. Natuurfotografietalent van het jaar

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de prijs: Natuurfotografietalent van het jaar.

Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een ‘runner-up’ en vijf eervolle vermeldingen. Alle winnaars, runners-up en eervolle vermeldingen worden aangeduid als finalisten.

Elke deelnemer kan maximaal 15 beelden insturen. De 7-9 beelden die je eventueel instuurt voor de serie vallen binnen dit aantal van 15 foto’s. Je bepaalt zelf hoeveel beelden je instuurt en voor welk onderdeel. Insturen kan tot uiterlijk 18 februari 2019 23:59 u.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens PiXperience: het grootste event voor natuurfotografen. PiXperience vindt plaats op 23 maart 2019 in Congrescentrum Hart van Holland.

Categorieën

Binnen het onderdeel Natuurfoto van het jaar worden de volgende categorieën onderscheiden.

1. Landschappen

Landschappen, inclusief weer en natuurverschijnselen. Nederlandse of Belgische landschapsfoto’s met een hoofdzakelijk natuurlijk karakter, al dan niet met het weer en/of natuurverschijnselen in de hoofdrol.

2. Dieren

Onder deze categorie vallen foto’s van in het wilde levende zoogdieren, reptielen en amfibieën in Nederland en België.

3. Vogels

Foto’s van in het wild levende vogels in Nederland en België.

4. Geleedpotigen en ongewervelden

Foto’s gemaakt van o.a. insecten, spinnen, slakken, kwallen, kreeften.

5. Planten en paddenstoelen

Foto’s van planten en paddenstoelen. Binnen deze categorie vallen ook bomen, mossen en korstmossen.

6. Abstract

Foto’s waarbij de nadruk ligt op vorm en structuur van natuurlijke onderwerpen.

7. Onderwater

Natuurlijke onderwerpen, landschappen of dieren onderwater gefotografeerd.

8. Zwart-wit

Foto’s passend in één van de bovenstaande categorieën, maar omgezet naar een zwart-wit bewerking.

Doe mee

Deelname aan de onderdelen Natuurfotograaf en Natuurfoto van het jaar staat open voor iedereen die 18 jaar of ouder is. De kosten voor deelname bedragen € 15,- incl. BTW.

Deelname aan het onderdeel Natuurfotografietalent van het jaar staat open voor jongeren tot en met 17 jaar. Peildatum hiervoor is 1 maart 2019. Ouders/verzorgers dienen toestemming voor deelname te geven.

Doe mee en stuur je beste foto’s in! Klik hier om naar de website van de Groene Camera te gaan.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: