Menu

Onderdeel van Pixfactory

Het fotograferen van vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid. Fotograaf: Karin Hovenkamp

Vingerhoedskruid is een opvallende verschijning. Met zijn lange stengel vol met bloemen, trekt hij alle aandacht. En niet alleen van jou als fotograaf, maar ook heel wat dieren, zoals hommels, zijn gek op de bloemen. Let wel op: vingerhoedskruid is giftig! Maar ondanks dat de plant giftig is, zijn er hele mooie foto’s van te maken!

De bloemen van de vingerhoedskruid zijn lang en hol en hangen met de opening naar beneden. Ze hangen als het ware als een tros bloemen aan de stengel van de plant. De plant kan wel tot twee meter hoog worden en bloeit van mei tot en met oktober. Genoeg tijd dus om mooie plaatjes te schieten! Bovendien kom je vingerhoedskruid op veel plekken tegen, dus de kans dat je lang moet zoeken is niet groot. De vingerhoedskruid is er in verschillende kleuren, bijvoorbeeld roze en wit. Ga eens op zoek naar beide kleuren en leg de verschillende kleuren bloemen vast op de foto. Wie weet staan er wel een paar met dezelfde kleur bij elkaar en kun je zo een kleurrijke foto maken.

Tips voor het fotograferen van vingerhoedskruid

Voor wie de bloemen goed op de foto wil zetten, nog een paar tips. Kijk allereerst eens naar de knopjes. Er zullen waarschijnlijk een aantal kleine en een aantal al wat grotere bloemknopjes aan de stengel hangen. Probeer die eerst eens op de foto te zetten. Klaar? Bestudeer dan de bloem eens echt goed. Verplaats je eens in bijvoorbeeld een hommel. Die moeten namelijk helemaal in de bloem kruipen voor nectar. Dus bekijk de bloem van de vingerhoedskruid eens goed en kijk eens welke details je tegenkomt. Opvallend is namelijk de gevlekte binnenkant van de bloem. En misschien heb je wel geluk dat er net een hommel of ander beestje aan komt vliegen en in de bloem kruipt. Ook dat levert mooie fotokansen op.

Klaar met het op de foto zetten van de bloemen? Kijk dan nog even naar de stengel en de bladeren. Vingerhoedskruid heeft namelijk best grote bladeren die veel details bevatten voor een mooie foto.

Meer informatie

Meer informatie over vingerhoedskruid vind je in het artikel: Vingerhoedskruid, net iets anders.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u